نشست هیات اقتصادی جمهوری تاتارستان با فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
راهکارهای توسعه همکارهای اقتصادی آذربایجان شرقی و جمهوری تاتارستان در نشستی در تبریز بررسی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، در نشست تجاری هیات اقتصادی جمهوری تاتارستان با فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی ظرفیتها و قابلیتهای دو طرف برای گسترش همکاری ها و سرمایه گذاری مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
معاون نخست وزیر و وزیر صنایع و تجارت جمهوری تاتارستان در این نشست با بیان اینکه حجم تبادلات تجاری این جمهوری با ایران حدود ۱۸۰ میلیون دلار است، گفت: هم اکنون تبادلات تجاری بین این جمهوری با ایران در سطح خیلی پایینی قرار دارد و نیاز است تا این حجم از تبادلات تا سه برابر ارتقا یابد.
آلگ کاروبچنکو با بیان اینکه در هیات اقتصادی این جمهوری، نمایندگان ۳۳ شرکت تجاری و اقتصادی و فعال در حوزه های هواپیماسازی، ماشین سازی، کشاورزی و نفت و پتروشیمی حضور دارند، گفت: هدف از این سفر عقد قراردادهای مختلف تجاری و تبادل کالا بین روسیه، ایران و جمهوری تاتارستان است.
وی ادامه داد: ثبت شرکت ها در منطقه آزاد ارس و ثبت شرکت های مشترک و خصوصی و راه اندازی کریدور (راهگذر) حمل و نقل ابتدا به صورت جاده ای سپس در صورت توسعه بیشتر تبادلات تجاری به صورت حمل و نقل آبی از طریق ۲ رودخانه کاما و ولگا از جمهوری تاتارستان به دریای خزر و بالعکس از دیگر اهداف این سفر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: آذربایجان شرقی به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود میتواند از جهت ترانزیت ریلی و جادهای اصلیترین کریدور ایران به آسیای میانه و روسیه باشد و در حوزه جذب سرمایهگذار خارجی نیز دارای زیرساختهای لازم بوده و مشوقهای کافی را ارایه میکند.
محمد کلامی افزود: آذربایجان شرقی به علت قرار گرفتن در کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب، نقش بسزایی در تبادلات اقتصادی کشور دارد و تبریز اصلی ترین مسیر ترانزیت ایران به اروپا و آسیای میانه است.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان در زمینه ترانزیت کالا، وجود دانشگاه های معتبر و مراکز علمی پیشرفته، ۵۷ شهرک صنعتی و تولیدی مدرن، پنج شهرک صنعتی تخصصی و اولین و تنها شهرک سرمایه گذاری خارجی کشور گفت: اقتصاد تبریز ویژگی ممتاز و بارزی مبتنی بر بخش خصوصی داشته و حدود ۹۰ درصد از اقتصاد استان در دست فعالان بخش خصوصی است و در صنعت فولاد، خودروسازی و قطعه سازی و لوازم خانگی از قطب های برتر کشور به شمار می رود.