معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون ۷۰ درصد اراضی کشور به صورت سنتی آبیاری میشود.
به گفته او، متاسفانه ما با یک معضل اساسی روبرو هستیم که اگر مسئولین نظام و علما فکری به حال کوچک شدن اراضی نکنند، محتاج بیگانگان میشویم، اجرای مصوبه الگوی کشت نیازمند هماهنگی وزارتخانههای نیرو و صمت و سازمان برنامه و بودجه برای ایجاد زیرساختهای لازم در بحث بازرگانی و فروش محصولات و همچنین تامین منابع دارد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی این را هم گفت: امنیت غذای کشور ما در گام نخست گندم و سپس برنج محور است، ولی در برخی از کشورها این روش متفاوت است. اگر جنگ روسیه و و اکراین فراگیر شود به ضرر تمامی کشورهاست، چرا که هر کشوری در وهله نخست نیاز خودش را برطرف میکند.
مهاجر گفت: مهم ترین چالشی که کشور ما در سالهای آتی با آن مواجه خواهد شد و هم اکنون نیز بخشهایی از کشور با آن مواجه شده، مشکل کم آبی و بحران آب است، زیرا بیشترین منابع آب کشور برای مصارف کشاورزی استفاده میشود. کشت محصولات باید به سوی مدیریت بهینه منابع آبی به ویژه اصلاح الگوی مصرف و کشت سوق پیدا کند. ما به دنبال کشت تابستان هستیم و آن را به سمت پاییز و زمستان باید سوق دهیم چراکه در تابستان تعریق کمتر است و خیلی راحت میشود کشت را انجام داد و از نزولات جوی استفاده کرد.
بهتر است هرچه زودتر آبیاری با تکنولوژی های جدید برای کشاورزی استفاده شود.
بهتر است هرچه زودتر آبیاری با تکنولوژی های جدید برای کشاورزی استفاده شود.