وزیر بهداشت در دیدار با نمایندگان سازمانهای حاضر در ایران، عملکرد دولت در حوزه سلامت در یک سال اخیر را روشن و قابل قدردانی توصیف کرد.
وی با تاکید بر بررسی موضوع سلامت جدای از نگاه سیاست افزود: کمکهای اخیر درباره بیماران پروانهای نشان دهنده اهمیت سلامت برسیاست است و نباید سیاست مانع رسیدن کمکها به مردم شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اوایل کرونا تا پایان سال۹۹ حجم مبتلایان بالا بود و دولتها برغم گرفتن پول واکسن، تا شهریور ۱۴۰۰ واکسنها را به ایران ندادند در حالیکه بیش از ۷۰۰ مرگ و میر روزانه و بیش از ۸ هزار بیمار بدحال و ۵۰ هزار ابتلا روزانه داشتیم، اما سازمانهای بینالمللی به موقع حمایت نکردند.
عیناللهی تاکید کرد: در اوایل شیوع کرونا و با حجم زیاد بیماران، نیازمند دارو و تجهیزات بودیم، اما در این شرایط هیچ مرکز و بیمارستان درمانی تعطیل نشد و بیش از ۳۰۰ شهید سلامت تقدیم جامعه شد که در تاریخ کشور ماندگار خواهد ماند.
وی گفت: با کمک دانشمندان داخلی و ۶ مرکز تولید واکسن در کشور هماکنون ۵۰ میلیون واکسن ذخیره داریم و هر کشوری نیازمند واکسن است آماده همکاری در این زمینه هستیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: هم اکنون در تزریق نوبت اول واکسن بیش از۸۶ درصد جامعه ایران واکسن زدند و بیش از ۷۰ درصد نوبت دوم را نیز تزریق کردهاند و اکنون آمادگی صادرات واکسن به کشورهای نیازمند واکسن داریم.
عیناللهی ادامه داد: امروز روز پزشک است و ما مرهون تلاش و همراهی پزشکان در روزهایی هستیم که تحریمها ایران را در مضیقه قرار داد و این لکه ننگی بر پیشانی آمریکا و پشتیبانان آن است.
وی گفت: در خصوص دارو نیز باید اعلام کنم دارو در کشور ما با ارز ترجیحی و نرخ پایین تامین میشد و به جای۸۰ میلیون جمعیت کشور خدمات دارویی ما به ۴۰۰ میلیون جمعیت کشورهای همسایه میرسید و مجلس و دولت با همکاری هم تلاش کردند این موضوع با طرح «دارویار» اصلاح شود و مردم داروهای خود را از کانال بیمه و تا نسخه الکترونیک تهیه کنند نه تنها افزایش دارو را مشاهده نمیکنند بلکه در برخی موارد کاهش قیمت را هم تجربه کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ۳۶۶ قلم دارو که پوشش بیمه نداشت در طرح دارویار قرار گرفت و نسخه الکترونیک کامل شد، نسخه الکترونیک در شروع دولت ۱۰ درصد بود و اکنون به بالای ۹۰ درصد رسیده است و سیستم اچ آی اس بیمارستانی تقویت شده است.
عیناللهی با اشاره به تخصیص بودجه برای بیماران خاص نیز گفت: ۵ هزار میلیارد تومان به این بیماران اختصاص یافته است که حرکت خوبی برای ارتقا سلامت مردم است.
وی افزود: ۳ دهک پایین جامعه نیز بیمه رایگان و ۶ میلیون نفر به جمعیت بیمهای کشور اضافه شدند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از اتمام ۸۵ پروژه بهداشتی در کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با توجه به دستیابی به تولید واکسنهای پیشرفته بتوانیم واکسن سایر بیماریها را نیز تولید کنیم و تصمیمات خوبی در خصوص جوانی جمعیت نیز گرفته شده است.
عیناللهی گفت: برای نخستین بار تعرفه گذاری پرستاری انجام شده و ۱۰ هزار تخت بیمارستانی در یک سال افزایش یافته است و ۷۵ درصد پزشکان متخصص به مناطق محروم اعزام شدند و سقف کارانه را در مناطق محروم برداشته شد.
وی افزود: خدمات درمان ناباروری و بیمه درمان ناباروری ایجاد شد و برای ۲۰۰ بیمارستان کشور مجوز گردشگری سلامت گرفته شد و ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی افزایش یافت و سهمیه دستیاری برای مناطق بومی در راستای عدالت آموزشی در نظر گرفته شد و ۶۷ درصد نیروهای درمانی را تبدیل وضعیت شدند.