رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی کشور از موافقت هیأت امنای سازمان تبلیغات اسلامی برای فعالیت رسمی سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور خبر داد.
وی ادامه داد: تا به حال بخشهای متعددی در خصوص تشکلها و هیئات مذهبی در سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت میکردند که اداره کل تشکلهای دینی، کانون مداحان، انجمن شاعران اهل بیت (ع)، مجموعه ستایشگران اهل بیت (ع)، مرکز توسعه فعالیتهای دینی، انجمنهای اسلامی، بنیاد دعبل خزاعی، بنیاد کتاب و بنیاد هدایت از جمله این مجموعههای مشترک به شمار میآیند، از این رو به منظور انسجام بیشتر در ذیل مجموعهای با عنوان سازمان هیأت و تشکلهای دینی ساماندهی شدند.
رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی کشور، سیاست اصلی در تشکیل این سازمان را ایجاد انسجام بیشتر در فعالیتها و وحدت رویه در مجموعههای مرتبط با هیاتها دانست و تصریح کرد: تاکنون بخشهای متعدد به موضوع هیأتهای مذهبی میپرداختند و در این زمینه انسجامی وجود نداشت، گرچه برخی به صورت نانوشته فعالیتهای خود را از طریق اداره تشکلهای دینی دنبال میکردند، اما در سیاست ساختاری جدید سازمان تبلیغات بنا بر این شد که در مدیریت واحد ضمن حفظ هویت، کار خودشان را سامان بدهند.
حجتالاسلام باباخانی، جامعه پردازی در گام دوم انقلاب اسلامی در حوزه هیأت را از اهداف این سازمان برشمرد و یادآور شد: جامعه مخاطبان سازمان هیأت شامل ستایشگران اهل بیت (ع)، هیأتهای مذهبی، شاعران آئینی، نغمه پردزان، سبک پردازان، رسانههای مرتبط با هیأت، پژوهشگران حوزه هیأت و تشکلهای دینی هستند که صدور مجوز، نظارت و هدایتگری کلان، ایجاد انسجام بین مجموعهها از رسالتهای اصلی این سازمان به شمار میآید.
وی با بیان اینکه سازمان هیأت بر ارکان مختلف هیئات مذهبی همچون شاعران و مداحان نظارت دارد، از راه اندازی سامانه صدای هیأت در محرم امسال خبر داد و اعلام کرد: صدای هیأت رسالتش رسیدگی به مشکلات هیأتهای مذهبی و پیگیری امور جاری این تشکیلات مردم نهاد و همچنین پیگیری گزارشهای مردمی در این حوزه است. این سامانه در دو بخش ویژه مسئولان هیأت و عموم مردم عزادار مورد بهره برداری قرار گرفت و به طور خاص تمرکزش بر روی برگزاری مراسم و آئینهای تعزیت و تهنیت اهل بیت (ع)، به ویژه ماه محرم به عنوان مهمترین و پرمخاطبترین مراسمات قرار داشت.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی با اشاره به فعال بودن بیش از ۴۰۰ شورای هیئات مذهبی در کشور اظهار کرد: این شوراها به صورت انتخاباتی توسط خود هیئاتهای مذهبی انتخاب میشوند، که در انتخابات اخیر حدود ۶۹ درصد هیئات مذهبی شرکت داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین باباخانی همچنین به فعالیت اندیشکده هیأت و تشکلهای دینی در ذیل مجموعه سازمان هیأت اشاره کرد و گفت: اندیشکده هیأت ﺩﺭ حوزه راهبردنگاری، تدوین سیاست، تصمیم سازی، ایده پردازی، مطالعات بین رشتهای و راهبری پژوهش در موضوع هیأت، تشکلهای دینی و آیینهای مذهبی فعالیت میکند. این مجموعه با هدف کمک برای تصمیم سازی دقیقتر و کارآمدتر در موضوع هیأت، تشکلهای دینی و آیینهای مذهبی تأسیس شده است.
وی در خصوص نظارت این سازمان بر فعالیت مداحان و هیئات مذهبی و برخورد با تخلفات انجام شده در این زمینه افزود: با توجه به اینکه ساختار هیئات مذهبی، اجتماعی و مردمی است، از این رو ما به دنبال صیانت از آنها هستیم، نه اینکه بخواهیم برخورد قهری کنیم، زیرا عمده فعالیت ما در حوزه سامان دادن این جریان طراحی شده است و اگر تخلفی صورت بگیرد، خوشبختانه با توجه به نوع ساختار و پختگی و فرهیختگی که این مجموعهها دارند، در این زمینه اقدامات متناسب با آن را انجام خواهند داد.
رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی کشور با اشاره به اهمیت شناسایی، جذب و معرفی الگو در هیأتهای مذهبی اضافه کرد: به همین منظور امسال برای اولین بار مهرواره هوای نو را به عنوان یک رویداد راه اندازی کردیم که در سال نخست موفقیت خوبی داشت و امیدواریم در سالهای آینده ارتقای کمی و کیفی بهتری داشته باشد.