نشست کمیته سیاستگذاری بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با معرفی مجید رمضانی فوق تخصص غدد به عنوان دبیر هیئت اجرایی بیست و هشتمین جشنواره رازی برگزار شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست ضمن بیان تاریخچهای از برگزاری دورههای قبل جشنواره رازی گفت: براساس قانون اساسی کشور هیئت اجرایی موظف است تا محققان برتر و نخبگان فناور تأثیر گذار را شناسایی و تجلیل کند و در راستای ایجاد انگیزه و شوق ادامه مسیر همه تلاش این است که این قدردانی به دست بالاترین مقام اجرایی کشور انجام شود.
پناهی افزود: تاکنون ۶۴۳ برگزیده حقیقی و ۳۳۲ برگزیده حقوقی در ۲۷ دوره از جشنواره رازی به جامعه علمی معرفی شدهاند؛ پارسال بیش از ۸۸۳ شرکت کننده در سه بخش کمیته اختراعات و فناوری، کمیته علوم پایه پزشکی و کمیته علوم بالینی و سلامت شرکت کرده بودند که برای نخستین بار برترین شرکت دانش بنیان انتخاب و معرفی شد.
وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری جشنواره تحقیقات و فناوری رازی، شناسایی پژوهشهای کاربردی، استعدادهای درخشان، معرفی مراکز تحقیقاتی موفق و دانشگاههای پیشرو در امر تحقیق و فناوری است، ادامه داد: ساختار جشنواره خوب است، ولی متناسب با شعار سال باید کمیتههای تخصصی را بازبینی کند تا پاسخ عملی به مقوله تولید، دانش بنیان و اشتغالزایی حوزه سلامت ارائه شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تأکید بر دقت عمل در انتخاب داوران گفت: داوران کمیتههای تخصصی باید با دقت و توجه ویژهای انتخاب شوند تا بر اساس مقیاس و شاخصهای مورد تایید به ارزیابی افراد حقیقی و حقوقی بپردازند.
پناهی همچنین به اعطای جوایز ارزنده به برگزیدگان تأکید کرد و افزود: باید تلاش شود انتخاب جوایز اهدایی به گونهای باشد که موجب ایجاد انگیزه در پژوهشگران برگزیده شود.
ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در این نشست با تأیید صحبتهای مطرح شده، به اعطای امتیازات آموزشی اشاره کرد و گفت: علاوه بر جوایز نقدی، حمایت از پژوهشگران برگزیده را میتوان به سوی اعطای امتیازهای آموزشی در جذب، ارتقاء و ارزشیابی سوق داد تا ضمن افزایش انگیزه، زمینه برای ایجاد رقابت سالم را هم برقرار سازد.
وی افزود: در برگزاری چنین جشنوارههای علمی و تخصصی باید زمینه برای حفظ پژوهشگران، فناوران و نوآوران در کشور را فراهم کرد تا این نخبگان برای خدمت به کشور علاقهمند شوند.
محمدحسین نیکنام مدیر کل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت نیز در این نشست با اشاره به اینکه بیست و هفتمین دوره جشنواره رازی یکی از بهترین و با کیفیتترین دورههای برگزاری این رویداد بود، گفت: ضروری است در انتخاب داوران بر اساس شعار سال مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین دقت بیشتری شود، همچنین بخش دانشجو و محقق جوان از یکدیگر تفکیک شوند تا رقابت عادلانه باشد.
وی افزود: برای جلوگیری از انتخاب چندباره یک مرکز تحقیقاتی و برای ایجاد انگیزه و فرصت بروز و ظهور دیگر مراکز تحقیقاتی، برای برگزیدگان سقف دفعات شرکت در جشنواره در نظر گرفته شود.
بهزاد عین اللهی نیز ضمن قدردانی از تلاشهای انجام شده در برگزار جشنواره رازی در بیست و هفت سال متوالی به طرح پیشنهادهایی پرداخت و گفت: شاخصهای ارزیابی برای منتخبین باید بازبینی شود تا افراد خوش نام و مورد تایید مراکز معتبر علمی بتوانند به این جایزه دست پیدا کنند، همینطور با توجه به تاکیدهای فراوان وزیر بهداشت بر پژوهش مسئله محور باید جایگاهی برای اثرگذاری پژوهش در نظر گرفته شود.
زرقی نیز از دیگر حاضران در این نشست بود با پیشنهاد اینکه معرفی فناور برتر در عرصه بین الملل و صادرات به جشنواره رازی اضافه شود، گفت: شعار سال نقشه راه برگزاری جلسه امسال را به خوبی مشخص کرده است. از سوی دیگر حضور شخص رئیس جمهور در جشنواره و اعطای هدایا به دست وی اتفاق ارزشمندی است که برای پژوهشگران ایجاد انگیزه میکند.
وی افزود: علاوه بر افراد، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان هم محدودیت حضور در جشنواره را داشته باشند.
فتوحی در خصوص انتخاب برگزیدگان اصلح در جشنواره رازی گفت: باید کمیتههای جستجو تشکیل شود تا روند رشد افرادی که در لبه دانش فعالیت میکنند شناسایی شده و این افراد به عنوان برگزیدگان جشنواره سالانه تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی معرفی شوند.
وی افزود: با توجه به جایگاه مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدهها شایسته است که به طور کامل از جشنواره جدا شوند و در رویداد دیگری مورد تقدیر قرار گیرند.
یاراحمدی نیز با اشاره به اینکه ساختار جشنواره بسیار خوب است، ولی کمیتهها احتیاج به بازنگری دارند، گفت: امسال بهترین زمان برای پرداختن به مسئله دانش بنیان و اشتغال آفرین است، اگر شعاری متناسب با این مفاهیم برای جشنواره در نظر گرفته شود، پسندیده است.
وی در ادامه پیشنهادهای خود، افزود: اثرپذیری تولید دانش در فرآیند جشنواره مغفول مانده است که باید در فرآیند اجرایی سال جاری برای آن جایگاه ویژهای در نظر گرفته شود. همینطور ضروری است تیم داوری آموزشهای لازم متناسب با اهداف تعیین شده جشنواره رازی و شورای سیاستگذاری را بگذرانند تا با یک زبان مشترک و متر و معیار یکسان ارزیابیها را انجام دهند.