استاندار آذربایجان غربی گفت: ارتقای مراودات اقتصادی و بهبود معیشت و افزایش درآمد مرزنشینان در دستور کار است و خروجی آن، امنیت و توسعه پایدار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی،روزگذشته بود که هیوا قرنی فرماندار راپرین منطقه کردستان عراق و تعدادی از مسئولان مرزی و گمرکی این منطقه به همراه سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عرلق باهدف گسترش مبادلات مرزی و بررسی مسایل و موانع تجاری مرز کیله وارد سردشت شدند
فرماندار راپرین منطقه کردستان عراق بعد از بازدید از بازارچه کیله سردشت نشستی با جواد کرمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی داشت که هر دو طرف در این دیدار بر توسعه مناسبات تجاری و مرزی از مرز کیله سردشت تاکید کردند.
کمال حسین پور نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی و شوشتری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران
در سلیمانیه عراق هم بر رسمی شدن مرز کیله سردشت و لزوم افزایش مبادلات مرزی از این مرز تاکید کردند.
هیوا قرنی فرماندار راپرین منطقه کردستان عراق در ادامه سفر خود امروز با محمد صادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی نیز دیدار و گفتگو کرد.
استاندار آذربایجان غربی در این دیدار با تاکید بر این که زیرساختهای لازم برای رویههای صادراتی و وارداتی باید در مرز کیله سردشت از هر دو طرف ایران و منطقه کردستان عراق فراهم شود گفت: توسعه مبادلات تجاری و ۲۴ ساعته کردن فعالیت مرزها از جمله سیاستهایی است که به دنبال آن هستیم.
محمدصادق معتمدیان افزود: جمهوری اسلامی آمادگی صادرات خدمات فنی و مهندسی به اقلیم کردستان را دارد و همچنین در بخش آموزی و ترویج در حوزه کشاورزی نیز میتواند تجربیات ارزنده خود را ارائه دهد.
وی با بیان این که امنیت در مرزها لازمه توسعه در حوزههای مختلف است تصریح کرد: جمهوری اسلامی با اخلال گران نظم و امنیت و تروریستهای موجود در منطقه که امنیت مردم را به خطر بیاندازند برخوردی قاطع خواهد داشت که امروز شاهد استقرار امنیت پایدار در منطقه هستیم.
هیوا قرنی فرماندار راپرین منطقه کردستان عراق نیز در این دیدار گفت: تردد مسافر و توسعه بازرگانی در مرز کیله سردشت میتواند موجبات توسعه همه جانبه را فراهم کند.
هیوا قرنی افزود: رایزنیها برای به رسمیت شناختن مرز کیله در دولت مرکزی عراق ادامه دارد و به دنبال سهولت و ایجاد زمینههای لازم برای تردد از مرز کیله هستیم.
از مرز کیله سردشت که هم اکنون در قالب یک بازارجه مرزی فعالیت میکند سالانه به ارزش بیش از ۱۳۰ میلیون دلار کالا به کشور عراق صادر میشود که با تکمیل زیرساختها ورسمی شدن این مرز از سوی دولت مرکزی عراق شاهد رونق اقتصادی و افزایش تبادلات مرزی خواهیم بود.