نشست هماندیشی اعضای هیات علمی پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و اعضای هیات علمی پژوهشی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.
«یونس پناهی» معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست با بیان اینکه هم اکنون در همهی دانشگاههای علوم پزشکی دنیا، پژوهش در اولویت نخست قرار دارد، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی دنیا از آموزش عبور کردند، با پژوهش فرآیند توسعه دانش را تقویت کردند و در نهایت به حل مسئله رسیدهاند.
وی افزود: ما نیز باید پژوهش را برای ایجاد ثروت به کار بگیریم، در واقع دانشگاههای نسل سه باید آموزش و پژوهش را در راستای نیازهای جامعه، کارآفرینی، ثروتآفرینی و دانش بنیان به کار بگیرد.
در ادامه نشست اعضای هیئت علمی پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی در خصوص چالشها و راهکارهای پیشنهادی خود در خصوص محورهای نشست گفتگو کردند.
موضوعات مهم مطرح شده شامل هزینهها و بودجه طرحهای پژوهشی، نحوه امتیازدهی به مقالات پژوهشی، ارتقا و جذب اعضای هیات علمی پژوهشی، جذب گرنتهای فناوری برای اعضای هیات علمی پژوهشی، تفاوتهای میان اعضای هیئت علمی آموزشی و پژوهشی، راهکارهای توانمندسازی اعضای هیات علمی پژوهشی، ارزشیابی کیفی اعضای هیئت علمی، شبکهسازی و ترجمان دانش میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، پس از استماع صحبتهای مطرح شده با تاکید بر اهمیت دغدغههای موجود، گفت: همه موارد جمعبندی و بررسی خواهد شد و در صورت نیاز به اصلاح آییننامه و اساسنامه به سرعت در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اقدام خواهد شد.
پناهی با اشاره به مجموعه بازنگری اساسنامههای این معاونت افزود: اساسنامه موسسه نیماد نیز بازنگری شد تا دغدغه عدالت در پژوهش، نوع و نحوه ارائه حمایتها از طرحهای پژوهشی برطرف شود. فراخوانهای موسسه نیماد نیز به زودی در راستای شعار سال اعلام خواهد شد. همینطور اساسنامه مراکز تحقیقاتی، پژوهشکدهها و اساسنامه شورای عالی تحقیقات، شورای عالی فناوری نیز در فرآیند به روز رسانی و نزدیک به تصویب است.
وی با اعلام اینکه از همکاران هیئت علمی پژوهشی و آموزشی توقع داریم که به سوی پژوهشهایی که حاوی حل مسئله، نافع و پاسخگو هستند، حرکت کنند، ادامه داد: باید بتوانیم از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم تا نیاز کشور در حوزه سلامت رفع شود، اکنون ۹۰۰ مرکز تحقیقاتی ۵۰ شبکه تحقیقاتی و ۷۰ دانشکده حوزه سلامت داریم که اعضای هیئت علمی میتوانند از این ظرفیتهایی برای پژوهش استفاده کنند.