تخممرغ با روشهای مختلفی مانند آبپز سفت و عسلی، نیمروی سفت و عسلی، خاگینه و روشهای دیگری آماده میشود.
تخممرغ کالری کمی دارد، اما حاوی مواد مغذی متعددی مانند پروتئین، انواع ویتامین و مواد معدنی، چربیهای سالم و برخی مواد مغذی دیگر است.
تخممرغ پختهشده راحتتر هضم شده و مواد مغذی آن، مانند پروتئین را، بهتر جذب میکند. بررسیها نشان داده است که بدن انسان میتواند ۹۱درصد از پروتئین تخممرغ را وقتی پخته میشود دریافت کند، در حالیکه این مقدار با مصرف تخممرغ خام، ۵۱درصد میشود.
مضرات حرارت بالا در پخت تخممرغ
از بین رفتن مواد مغذی: پختن هر نوع ماده غذایی به مواد مغذی آن صدمه میزند پختن تخممرغ در حرارت بالا و به مدت طولانی از ویتامینهای آن، بهویژه ویتامین A، و همچنین از تعداد آنتیاکسیدانها میکاهد.
اکسیده شدن کلسترول موجود در تخممرغ: یک عدد تخممرغ حاوی ۲۱۲ میلیگرم کلسترول است که با پختن در دمای بالا اکسیده شده و تولید ترکیب پیچیدهای به نام اکسیسترول (oxysterol) میکند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را بالا میبرد.
سالمترین روش پخت و مصرف تخممرغ
برای استفاده از تخم مرغ کم کالری بهتر است آن را آب پز کرد. برای نیمرو کردن تخممرغ مجبور به استفاده از روغن اضافی هستید که با آبپز کردن آن این مشکل برطرف میکرد.
بهترین روش مصرف تخممرغ مصرف آن همراه با سبزیجات است. این روش باعث میشود که فیبر و ویتامین بیشتری به بدن وارد شود.
بهتر است از تخممرغهای محلی استفاده کنید. زیرا مرغهای محلی از رژیم غذایی و فضای زندگی سالمی بهرهمند هستند و از کیفیت بالایی برخوردارست.