رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: طرح تقسیم این استان با انگیزههای تبلیغاتی مطرح میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،محمد صفایی گفت: طرح موضوعاتی برای تقسیم استان به استانهای جدید با اهداف نمایشی و تبلیغاتی برای حوزههای انتخابیه
وی افزود: از ابتدا که بحث تقسیم خراسان بزرگ به استانهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی در ۲ دهه قبل مطرح بود، مقامات ارشد نظام با این رویداد مخالف بودند و الان نیز این مخالفت با ایده تقسیم خراسان رضوی ادامه دارد.
صفایی گفت: ۱۵ سال قبل یکی از شهرستانهای استان یک فرمانداری بود، اما الان همان واحد سیاسی به ۶ فرمانداری و ۱۵ بخشداری تقسیم شده و دهها اداره جدید خلق شده است یعنی آن قدر منابع را صرف موارد جاری میکنیم که اصولا بودجهای برای عمران، توسعه و آبادانی باقی نمیماند.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون ۸.۵ میلیون حقوق بگیر و ۸.۵ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی داریم با این وصف آیا انگیزهای برای کار و تلاش در کشور باقی میماند؟
صفایی افزود: ایالت پنجاب پاکستان حدودا معادل ایران جمعیت دارد، اما در قالب ایالتی و مستقل اداره میشود، اگر میخواهیم به بخشهای مختلف کشور رسیدگیها را افزایش دهیم باید سطح اختیار مدیران را افزایش داده و به آنها اختیارات مرکز را تفویض کنیم به عنوان نمونه استانداران در حوزه معادن و یا خرید و فروش املاک اختیاراتی ندارند که باید در کنار تفویض اختیارات دولتی به استانداران مسوولیت و پاسخگویی نیز از آنها مطالبه شود.
وی ادامه داد: در شرایطی که جامعه دچار مسایل معیشتی است، ایجاد استان جدید تحمیل هزینه مضاعف بر دولت است و مسالهای غیرمنطقی است و معتقدم طرح تشکیل استان جدید صحیح نیست و این نوع اقدامات موجب افزایش هزینههای جاری شده و کشور را لاغر و ضعیف میکند.
رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: هم اکنون طرحهای نیمه تمام در کشور وجود دارد که باید به این موضوع پرداخته شود و این درست نیست که هر روستایی میخواهد شهر شود و هر شهری مرکز شهرستان و در نهایت این مجموعهها نیز در سودای استان شدن باشند که این شرایط به صلاح کشور نیست.
احمد وحیدی وزیر کشور روز گذشته در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در تهران با اعلام اینکه دستور رییس جمهور برای تشکیل استانی در جنوب کرمان در دست بررسی است، گفت: هرگونه درخواست درخصوص تقسیمات کشوری بر اساس نیازها، ظرفیتها و ضوابط قانونی خواهد بود.
وی درباره درخواستها برای ایجاد تقسیمات جدید کشوری بویژه در سطح استانها، اظهار داشت: درخواستهای مختلفی در این زمینه به وزارت کشور ارائه میشود، اما ضوابط قانونی و کارشناسی در این زمینه وجود دارد که درخواستها بر اساس آن بررسی میشود.
وی افزود: گاهی برای تصمیم گیری در این خصوص به سفرهای متعددی نیاز است تا کارشناسان مناطق را از نزدیک بازدید کنند و با ضوابط قانونی تطبیق دهند که گاهی طولانی هم میشود، ولی در مجموع وزارت کشور خارج از ضوابط قانونی و کار کارشناسی در حوزه تقسیمات کشوری تصمیم گیری نمیکند.
وزیر کشور تاکید کرد: هرآنچه در این زمینه تصمیم گیری میشود بر مبنای درخواستها، نیازها، ضوابط قانونی و مطالباتی است که در جهت رشد و توسعه منطقه و نیازهای تاریخی آن منطقه است.
نمایندگان برخی شهرستانهای خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته وعده تبدیل شدن حوزه انتخابیه خود به استان جدید و جدایی از این استان را داده بودند.
استان ۶.۹ میلیون نفری خراسان رضوی با ۳۳ شهرستان، در قالب ۱۲ حوزه انتخابیه ۱۸ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.