معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت از برداشتن سقف پوشش خدمات ناباروری و همگانی شدن بیمه آن خبر داد.
وی گفت: خدمات مربوط به ناباروری در مجموع جزو خدمات گرانقیمت محسوب میشود، پارسال این خدمات به نوعی تحت پوشش قرار گرفت، به علت آنکه سال اول خدمت بود، مشکلاتی را در ارائه خدمت در سازمانهای بیمه گر شاهد بودیم که به تدریج اشکالات مشخص شد و ما در سیر تکاملی خدمات بهتر به بیمه شدگان هستیم.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت درباره بیمه همگانی ناباروری گفت: آذر پارسال خدمات ناباروری تحت پوشش قرار گرفت و بستههایی در شورای عالی بیمه تدوین و ابلاغ شد، اما ارائه دهندگان خدمت معترض بودند که این بستهها محدویتهایی را اعمال میکند، در واقع آنها برای ارائه خدمت متضرر خواهند شد، بنابراین برای عقد قرارداد و ارائه خدمت به بیماران تمکین نمیکردند.
رضایی افزود: این بستهها به صورت خرید راهبردی تعریف شده بود، به عنوان مثال قیمت تمام شده خدمت آی وی اف نوبتی پنج میلیون تومان بود و ارائه دهنده میگفت که با توجه به تغییر قیمت در تجهیزات، تعرفه مقرون به صرفه نیست و خدمت دهنده از ارائه خدمت اجتناب میکرد.
وی گفت: اکنون بستهها تجدید نظر شدند و اولین گام برای ارائه دهنده خدمت این است که این خدمات به صورت فی فور سرویس خدمات ارائه میشود و ما بدون سقف این خدمت را خریداری میکنیم و این نخستین اتفاق مثبت به نفع ارائه دهندگان خدمت است و ما میتوانیم خدمات بهتری را به بیمه شدگان خودمان ارائه کنیم.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت افزود: نکته دوم تعرفههایی است که تحت پوشش قرار داشت تعرفهها اغلب در سازمانهای بیمه گر پایه بر مبنای تعرفههای دولتی است، ولو اینکه این خدمت در سایر بخشهای مالکیتی اعم از خیریه و خصوصی ارائه شود و همین مورد اعتراض واقع بود، هماکنون تقریبا یک و نیم برابر تعرفههای دولتی تحت پوشش قرار گرفته است.
رضایی گفت: ما مردم را به استفاده از خدمات در بخش دولتی تشویق میکنیم، زیرا مراکز بسیار مجهزی در اختیار دانشگاههاست و این را به صراحت عرض میکنیم که بهترین استادان و متخصصان در بخش خدمات تخصصی و فوق تخصصی ناباروری در بخشهای دانشگاهی مشغول خدمت هستند و بر این باور هستیم که بیمه شدگان میتوانند خدماتشان را از مراکز دولتی دریافت کنند. هم اکنون ۹۰ درصد خدمات در بخش سرپایی و بستری تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.
وی افزود: هزینهها قبلا به صورت خرید راهبردی بوده و اکنون سقف پوشش بیمه ناباروری برداشته شده است و بیمه تا ۹۰ درصد هزینهها در بخش دولتی را پوشش میدهد، ما اولین توصیه مان به بیمه شدگان در خدمت ناباروری این است که به مراکز دولتی مراجعه کنند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت درباره میزان پوشش بیمه ناباروری در بخش خصوصی گفت: چون خدمات به صورت پرداخت به ازای تعداد خدمات (فی فور سرویس) است و سقفی ندارد، ممکن است در یک مرکز یک خدمت بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان هم برای یک فرد تمام شود، اما از نظر میزان حدودا یک و نیم برابر تعرفه دولتی تحت پوشش قرار میگیرد.
رضایی در پاسخ به این سؤال که انجام دادن این درمانها ممکن است بیش از یک چرخه لازم باشد، آیا محدودیتی در تعداد چرخههای درمان وجود دارد؟ افزود: از امسال ما سقف تعداد چرخههای درمان ناباروری را برداشتیم البته از نظر تخصصی معمولا بیش از سه نوبت در یکسال امکان عملیاتی شدنش وجود ندارد، همچنین اگر افرادی فرزند داشتند و برای فرزندهای بعدی نوع ناباروری ثانویه هم داشته باشند برای آنها هم پوشش در نظر گرفته شده و سقطهای مکرر هم جزو مواردی است که به خدمات بیمهای اضافه شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که از ابتدای سال چندین طرح جدی و ملی در حوزه بیمه داشتیم و چرا به این سمت حرکت میکنیم؟ گفت: ما در سیاستهای کلی سلامت این رویکرد را از سالهای قبل علی القاعده داشتیم که خوشبختانه در دو سه سال اخیر این رویکرد تقویت شده و فکر میکنیم یکی از راهکارهای درست در هزینه کرد نظام سلامت و بهبود اثر بخشی این است که منابع را از طریق بیمهها به هزینه بگیریم و عملکرد دو سال اخیر هم به نظر میرسد از طریق بیمهها که منابع به کار گرفته شده، دقیقتر به هدف خودش مینشیند و قابل رصد هم است.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت افزود: ما در همه مقولههایی که در دو سال اخیر منابع را به بیمهها آوردهایم، منابع و هزینه کرد آنها در سازمان نهایی بیمه گر قابل رصد است و شفافیت کافی وجود دارد و میتوان موارد را بازخواست و علتها را بررسی کرد.
رضایی ادامه داد: فکر میکنم اگر به عقب نگاه کنیم پیشرفتهای خوبی نسبت به سال گذشته داشتهایم و قدمهای خوبی برداشته شده است ما میتوانیم امیدوار باشیم که قدمهای بلندتری را هم برداریم، ما پیشنهاد داریم در راستای حمایت از خانواده در حال حاضر با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد مراکز ارائه دهندگان ناباروری در بخش خصوصی است و ۸۰ درصد خدمات را این مراکز ارائه میکنند به نحوی بر اساس این تعرفهها حمایت صورت گیرد.