جناح بندی در درون حزب حاکم محافظه کار انگلیس برای به دست گرفتن رهبری این حزب و همچنین کلید دفتر نخست وزیری به اوج رسیده است.
در دور نخست رای گیری از نمایندگان حزب محافظه کار در مجلس عوام به منظور تعیین جانشین جانسون، ریشی سوناک، بیشترین آرای نمایندگان حزب را به دست آورد و از همان زمان، جناح راست این حزب درصدد برآمد با حمایت از لیز تراس، مانع از دستیابی سوناک هندی تبار، به مقام نخست وزیری انگلیس شود.
گراهام برادی، رئیس کمیته ۱۹۲۲ (فراکسیون حزب محافظه کار در مجلس عوام) نتیجه دور نخست رای گیری از نمایندگان درباره نامزدهای رهبری حزب حاکم محافظه کار را که اعلام کرد، معلوم شد ریشی سوناک، وزیر خزانه داری مستعفی دولت جانسون، آرای ۸۸ نماینده حزب محافظه کار در مجلس، پنی موردنت، وزیر دفاع اسبق و معاون پیشین وزیر مشاغل آرای ۶۷ نماینده، لیز تراس، وزیر خارجه، آرای ۵۰ نماینده را به دست آوردند و به همراه دیگر نامزدها به دور دوم رای گیری رفتند.
رای گیری از نمایندگان در چند مرحله با زد و بندهای درون حزبی، منجر به باقی ماندن لیز تراس و ریشی سوناک به عنوان دو نامزد نهایی حزب حاکم محافظه کار شد تا به حدود ۱۶۰ هزار عضو واجد شرایط رای دادن این حزب معرفی شوند و اکنون آنانند که باید از میان این دو، یک نفر را به عنوان رهبر حزب حاکم محافظه کار و نخست وزیر آینده حدود ۶۷ میلیون انگلیسی تعیین کنند.
رسانهها در انگلیس نیز در این جدال فعال بودند. روزنامه دیلی میل که یکی از رسانههای جناح راست در انگلیس و از هواداران بوریس جانسون است، ریشی سوناک را به "خیانت" به دولت متهم کرد و نوشت: خیانت اعضایی همچون ریشی سوناک موجب شد تا بوریس جانسون، ناچار شود از رهبری این حزب کناره گیری کند.
تلاش سیاسی و رسانهای جناح راست حزب محافظه کار همچون روزنامههای سان، تایمز، دیلی اکسپرس، دیلی میل و دیلی تلگراف، به منظور کنار زدن ریشی سوناک و ناکامی او شدت بیشتری یافت و به ویژه با حمایت پنی موردانت دیگر نامزدی که آرای بالایی را کسب کرد از لیز تراس، کار را به جایی رساند که همه نظر سنجیهای اخیر از پیروزی لیز تراس بر سوناک حکایت دارد.
اکنون اعضای عمومی حزب حاکم محافظه کار انگلیس باید با رای خود، تا پیش از نیمه شهریور، جانشین بوریس جانسون را انتخاب کنند.