ضرورت امروز کشاورزی در کشور داشتن سامانههای نوین آبیاری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، منطقه کشاورزی در شهرستان ملایر همدان که زمانی قطب کشاورزی بوده است.
عباسی، کارشناس کشاورزی گفت: مزیت روستای حسین آباد اینست که مستعد کشاورزی است، ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ هکتار اراضی مرغوب حاصلخیز کشاورزی این روستا دارد که هم اکنون کشت میشود.
با وجود تنش آبی، محصولات مختلفی در این منطقه کشت میشود. کم آبی، کاشت و برداشت محصولات کشاورزی را به کمتر از نصف رسانده است. ادامه خشکسالی و کاهش بارشهای جوی و همچنین بهره گیری سنتی از آب کشاورزی موجب پایین رفتن و ناپایداری منابع آبهای زیرزمینی در این منطقه شده است. برای غلبه بر مشکل کم آبی، تجهیز اراضی به سامانههای نوین آبیاری تنها راه پیشروی کشاورزان است.
عباسی، کارشناس کشاورزی افزود: شاید آمار خیلی ناامید کننده باشد و شاید حدود ۱۰ درصد باشد. اقدام کردیم انشاالله بتوانیم که اراضی این منطقه را تحت پوشش آبیاری بارانی ببریم.
این در حالیست که کاهش اعتبارات موجب شده است که از هشت و نیم میلیون اراضی کشور تاکنون دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مجهز به سامانههای نوین آبیاری شوند.
فریبرز عباسی، سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: هنوز حدود ۷۰ درصد از مزارع به روش سطحی آبیاری میشوند و اگر اعتبارات لازم تخصیص داده بشود روند توسعه بیشتر میشود.
بیهوشی آبیاری هوشمند
در اسناد بالادستی و در ماده ۳۵ قانون برنامه ششم توسعه برای توسعه روشهای نوین آبیاری، پرداخت ۸۵ درصدی هزینهها به عنوان کمک بلاعوض از سوی دولت در نظر گرفته شده است.
فریبرز عباسی تصریح کرد: الان محدودیت منابع مالی داریم آن موقعی هم که صندوق بود، اعتبارات اش همیشه نقدی بود و کار بیشتری میتوانستیم انجام بدهیم. این دو سال که اعتبارات کم شده است هنگامی که شما اوراق هم میدهید به بهره بردار؛ با اوراق واقعا نمیتواند کاری به پیش ببرد؛ بنابراین تجهیز اراضی به لولههای انتقال آب و سامانههای آبیاری یک ضرورت مهم برای بقای کشاورزی کشور است. با بهره گیری از سامانههای نوین آبیاری علاوه بر کاهش حداقل ۵۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی، برداشت آب از سفرههای زیرزمینی نیز کاهش مییابد این یعنی پایداری بیشتر در منابع آبی کشور.