مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی اعلام کرد: ورودی و محوطه مسجد تاریخی کبود تبریز ساماندهی می شود.
وی اظهار کرد: برای تسهیل دسترسی گردشگران به مسجد کبود و موزه عصر آهن ساماندهی مسیر گردشگری این ۲ مکان تاریخی نیز در دستور کار این ادارهکل است.
مسجد کبود که به فیروزه اسلام در مرکز شهر کهن تبریز معروف است، نمونه بارزی از فرهنگ و هویت تاریخی و اسلامی این شهر است که تاریخ ساخت آن به قرن نهم هجری میرسد.
این بنا در منطقه تاریخی و قدیمی تبریز واقع شده است و به دلیل وجود گنبد زیبای فیروزهای و کاشی کاریهای معرق و لاجوردی به مسجد فیروزه اسلام شهرت دارد.
ساختمان این مسجد بنا بر کتیبه سر درب آن به سال ۸۷۰هجری قمری مربوط میشود که در آن سال توسط همسر سلطان جهانشاه مقتدرترین حکمران سلسله ˈقره قویونلوهاˈ که فردی شاعر و زیباپسند بوده بنا شده است.
آرامگاه جهانشاه و نزدیکان وی در انتهای شبستان کوچک در داخل سرداب این مسجد قرار گرفته است.
در کاشیکاری آن رنگ لاجوردی و بیشتر آن نیز از قطعات شش ضلعی استفاده شده و تمام سطح سقف آن هم زرنگار (نقاشی با آب طلا) است و کف شبستانهای این مسجد باشکوه به احتمال قوی مرمرین بوده است.
بنای اصلی ساختمان مسجد دارای صحن وسیعی است که در آن آثاری از مجموعهای از بناهای مدرسه، حمام، خانقاه و کتابخانه ساخته شده است.
گنبدهای این مسجد یک بار در سال ۱۱۹۳هجری قمری به دلیل زلزله فرو ریخت و خراب شد و براساس گزارشهای محلی مرمت و بازسازی این مسجد به منظور حفاظت بخشهای باقیمانده شامل طاقها و پایهها در سال ۱۳۱۸شمسی آغاز شد.
مسجد کبود تبریز به تاریخ ۱۳۱۰ و با شماره ۱۶۹ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است.