برداشت انگور از ۵ هزار و ۷۲۷ هکتار تاکستان در خلیل آباد آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد گفت: شهرستان خلیل آباد به عنوان قطب تولید
محمود شبان با بیان اینکه ۸۰ درصد انگور تولید شده تبدیل به کشمش و مابقی صرف تازه خوری به کشورهای همسایه و سایر استانهای کشور صادر میشود، خاطرنشان کرد: همه ساله از تاکستانهای سر سبز خلیل آباد نزدیک به ۲۵ هزار تن کشمش سبز قلمی و زرد تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه تولید انگور و کشمش در سال جاری با توجه به خشکسالی، خسارت سرما، تگرگ و طوفان با کاهش ۴۰ درصدی مواجه بود، تصریح کرد: بر اساس پیش بینیهای انجام شده در سال جاری بیش از ۱۵ هزار تن کشمش تولید خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کشمش سبز قلمی خلیل آباد شهرت جهانی دارد و مورد تقاضای بسیاری از کشورها است، اذعان کرد: کیفیت بالا، رنگ و طعم بی نظیر کشمش خلیل آباد این محصول را در سطح بالایی قرار داده به طوریکه این محصول جایگاه واقعی خود را در سطح ملی و صادرات پیدا کرده است.
شبان با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد کشمش تولیدی به کشورهای روسیه، آذربایجان، کره جنوبی، ژاپن، افغانستان، پاکستان و برخی از کشورهای اروپایی صادر میشود و ارز آوری بالایی دارد، عنوان کرد: ۲۰ درصد دیگر آن به بازارهای خارجی و داخلی و سایر استانها جهت تازه خوری ارسال میشود.
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۳۲ رقم انگور در شهرستان خلیل آباد شناسایی شده است، تشریح کرد: ارقام انگور مناسب برای تهیه کشمش در خلیل آباد شامل ارقام بیدانه نظیر پیکامی و عسکری است و از ارقام دانه دار نظیر سبزمال، ریش بابا و رزقی محصولات طیفی و مویز تهیه میشود.