با اعلام امروز بانک مرکزی ؛ سقف رشدِ ترازنامه ِبانک ها ، براساس 7 شاخصِ نظارتی تعیین می شود .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،. از نسبت ِکفایت سرمایه ، تا وضعیت بازارِ بین بانکی و وضعیت اضافه برداشت. طبق بخشنامه بانک مرکزی ، میانگین رشدِ ترازنامه بانک ها تا آخر آذرماه ، نباید از سقف تعیین شده ، بیشتر شود . رشد ترازنامه بانکها ، به معنی خلقِ پول توسط آنهاست . این سیاستِ بانک مرکزی ، باعث کنترلِ خلق پول بانکها ، و کنترل نقدینگی میشود . آقای میرعمادی مدیرارزیابی سلامت بانکی بانک مرکزی امروز میهمان اخبار سراسری بود.
گوینده: کنترل خلق پول بانکها و همچنین کنترل نقدینگی میشود.
این اقدام بانک مرکزی چه تاثیر اقتصادی ملموسی را در پی خواهد داشت؟
آقای میرعمادی مدیرارزیابی سلامت بانکی بانک مرکزی:
با سلام، این سیاست کنترل داراییهای شبکه بانکی از سال ۹۹ آغاز شده و هدف اصلی که از این سیاست دنبال میشد کنترل خلق نقدینگی بانکها از طریق کنترل رشد ترازنامه آنها بوده و در نهایت میتواند منجر به مهار تورم بشود.
آن چیزی که بانک مرکزی ابلاغ کرده اخیرا، دیروز بخش نامه شده است که بانکی ابلاغ شده است، تغییراتی بود که در راستای بخش نامههای سنوات قبل بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ شده است.
گوینده: دستاورد ملموس آن را در زمینه اقتصاد میفرمایید؟
میرعمادی: در اقتصاد باعث کنترل خلق نقدینگی و نهایتا به اصطلاح تورم باشد.
گوینده: در ماه گذشته چند بانک سقف رشد ترازنامه را رعایت نکرده و شما با چه تعداد از آنها برخورد کردید؟
میرعمادی: اطلاعات به صورت ماهانه به بانک مرکزی ارسال میشود، ولی برخورد با تخلفات به صورت فصلی است؛ بنابراین ماه گذشته حدود شش بانک این را رعایت نکرده اند و البته میانگین رشد از ابتدای دوره تا آن ماه است، ولی در ماهها و فصول قبلتر ۹ بانک و موسسه ماههای قبلتر به دلیل تخطی از ضوابط مشمول اقدامات انضباطی شده و سپرده قانونی این بانکها افزایش پیدا کرده است.