مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد: ۱۰ واحد سورتینگ و بسته بندی برنج در این شهرستان فعال هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، محمد هادی زاده با علام این خبر گفت:ظرفیت هر یک از این واحدها به طور میانگین، ۲ هزارتُن برنج در سال است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد افزود: سورتینگ برنج، عملی است که در آن برنجهای با رنگ غیرمعمول، سنگ ریزهها، حشرات کوچک مانند شپش، شوآک (یا در زبان محلی دَلِک که به برنجهای غیرهمسان میگویند) و هرگونه ضایعات دیگر از برنج جدا میشود.
هادی زاده تصریح کرد: با سورت برنج، نتایج عالی در بهبود ایمنی مواد غذایی با حذف مواد خارجی مانند سنگ، شیشه، پلاستیک و سایر مواد ناخواسته به دست میآید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد از اَلک زدن برنج با دستگاهی به نام بوجاری، قبل از ورود به دستگاه سورتینگ خبر داد و اتصال خروجی دستگاه بوجاری به دستگاه سورت خبر داد و گفت: مکانیزم کاری دستگاه سورتینگ این گونه است که، برنجهای خالص شده از نظر شکستگی وارد دستگاه سورت شده، سپس به وسیله بالابَر درون مخزن شیشهای ریخته میشود.
هادی زاده افزود: دستگاه سورتینگ قادر به پاکسازی ۲.۵ تُن برنج در ساعت بوده و میتوان آن را برای مرتب سازی انواع مختلف برنج بکار بُرد.