رئیس پارک علم و فناوری قزوین از راه اندازی دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی با هدف ایجاد تحول در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشاورزی استان به ویژه دشت قزوین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، احداث پارک علم و فناوری کشاورزی یا دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی، از جمله
۲۷ آذر ۱۳۸۲ در جریان سفر رهبر انقلاب به استان قزوین، ایشان در نشست جمع بندی طرحها و پرژههای سفر، تأکید کردند: به موازات افزایش توان صنعتی استان قزوین، با بهره برداری صحیح از دشت بسیار حاصلخیز قزوین و اجرای طرحهای آبرسانی این منطقه را میتوان به یک قطب کشاورزی تبدیل کرد.
به موازات تأکید رهبر انقلاب برای بهره برداری از دشت حاصلخیز قزوین، دولتهای نهم و دهم بر بهره برداری از این دشت حاصلخیز که در فاصله کمتر از ۱۲۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد، اهتمام ویژهای داشتند. پس از گذشت بیش از ۸ سال، این بار دولت سیزدهم با هدف ایجاد تحول در بخش کشاورزی، راه اندازی دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی را در دستور کار قرار داده است.
بر همین اساس، جعفر احمدی، رئیس پارک علم و فناوری قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب موجود در استان، از راه اندازی دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این دهکده قرار است در ۱۰ استان کشور راه اندازی شود که تاکنون دهکدههای کشاورزی در استانهای خراسان، همدان و سمنان راه اندازی شده و قزوین نیز در اولویت بعدی است.
به گفته احمدی، وزارت جهاد کشاورزی موظف شده با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای احداث دهکده نوآوری و فناوری در قزوین اقدام کند که خوشبختانه اداره کل جهاد کشاورزی استان برای شتاب بخشی به این طرح، اعلام آمادگی کرده است.
وی افزود: به زودی تفاهم نامه راه اندازی دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی استان قزوین با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی منعقد میشود.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری قزوین، دهکدههای نوآوری و فناوری کشاورزی، در راستای توسعه زیست بوم فناوری بخش کشاورزی، منابع طبیعی و غذایی، پارکهای علم و فناوری، مزارع و دهکدههای نوآوری با تکیه بر زیرساختهای موجود با همکاری شرکتهای دانش بنیان راه اندازی و فعال میشود و با اجرای این طرح در استان قزوین، اکوسیستم نوآوری و فناوری کشاورزی استان به ویژه دشت قزوین که مد نظر رهبر انقلاب و رئیس جمهور است، متحول میشود.
احمدی همچنین از اجرای طرح «تانا» در استان خبر داد و گفت: در این طرح، توسعه اکوسیستم نوآوری با همکاری پارک علم و فناوری محقق خواهد شد و ترویج گفتمان سازی نوآوری و کارآفرینی در استانها، ارتقای سیستم دانش بازیگران اکوسیستم نوآوری و تقویت سیستمهای نوآوری استانی مورد توجه است.
رئیس پارک علم و فناوری استان همچنین از راه اندازی خانه خلاق در شهریورماه خبر داد و بیان کرد: این خانه که وظیفه تولید محتوای دانش بنیان را برعهده خواهد داشت، شهریور ماه در سرای تاریخی سعدالسلطنه راه اندازی و افتتاح خواهد شد.
نگارنده: صادق سلمانی