رئیس سازمان محیط زیست گفت: موضوع محیط زیست در کشور باید به جایگاه اول در تمامی مسائل تصمیم گیری برسد.
سلاجقه تاکید کرد: بنابر گفته رئیس جمهور توسعه فرع بر محیط زیست است، به عبارتی جایگاه محیط زیست باید اول باشد. شرایط این موضوع در حال فراهم شدن است البته اندازه محیط زیست در کشور ما از ابتدا کوچک در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در حال حاضر هر دولتی این اندازه را حتی اگر ۵ برابر کند محیط زیست باز هم به جایگاه واقعی خود نمی رسد اما توسعه پایدار نیز زمانی اتفاق می افتد که یک محیط زیست کاملا تکامل یافته داشته باشیم.
لزوم ثبت سریع تنوع زیستی کشور
رئیس سازمان محیط زیست تغییرات اقلیمی را باعث از بین رفتن ظرفیت برخی مناطق دانست و تاکید کرد: باید هر چه سریع تر ظرفیتهای تنوع زیستی کشور را ثبت کنیم و اهمیت آن ها را برای مردم و مسئولان توضیح دهیم، چراکه این مناطق سرمایه های گرانبهایی هستند که با برخورد نامناسب از بین می روند.
زاگرس
سلاجقه درباره زاگرس گفت: زاگرس حال و روز خوشی از نظر پوشش گیاهی ندارد. اصلیترین عامل، مسئله تغییر اقلیم است. کمبود بارشی که در منطقه اتفاق افتاده باعث ضعیف شدن بنیه گیاه شده و آماده پذیرش هر نوع بیماری و آفتی است اما موضوع تشدید کننده برای این موضوع، نحوه برخود انسان ها با زاگرس است.
سلاجقه اضافه کرد: زاگرس توان دیم کاری در زیرمجوعه خود را ندارد، باید به زاگرس کمک کنیم و معیشت جایگزین و پایدار را برای مردم منطقه ایجاد کنیم. به عنوان نمونه درخت بلوط فرآورده هایی دارد که قابل فرآوری به صور مختلف هستند و می توان با استفاده از آن معیشت های جایگزینی ایجاد کرد که افراد به سمت کشاورزی و هدررفت منابع آب و خاک منطقه نروند.
وی درباره منابع آب کارست زاگرس گفت: منابع آب زاگرس منابع وسیعی هستند که باید روی آن برنامه ریزی کنیم، اما دفتر منابع آب کارست در زاگرس از نظر تحقیقات دانشگاهی و پژوهشی بر روی این منابع کم کار کرده است. یکی از منابع عظیم ما در زاگرس، خود جنگل زاگرس و منابع آب کارست آن است که باید به آن پرداخته شود.
سلاجقه در ادامه به معضل ریزگردها در زاگرس اشاره کرد و خاطرنشان کرد: روزنه های فتوسنتز را ریزگردها در زاگرس از بین بردهاند و این مشکلی جدی است؛ این در حالیست که زاگرس سپر بلای ما انسان ها در این زمینه شده است.
ایمنی زیستی
سلاجقه گفت: بسیاری از گونه ها را مانند کهور پاکستانی به کشور وارد میکنیم که بعدا مشکل ایجاد خواهند کرد. این در حالیست که با استفاده از گونه های بومی که سازگار با منطقه هستند و حتی هزینه های کمتری برای استقرار آن ها باید بپردازیم می توانیم تنوع زیستی خوبی را ایجاد کنیم.
بازچرخانی آب های زائل و فاضلاب
سلاجقه در پایان در پاسخ به درخواست یک فعال محیط زیست درباره بازچرخانی آب های زائل و فاضلاب جهت بهره برداری بیشتر و ساماندهی هر چه زودتر برای حفظ ذخایر آب زیرزمینی در تمام ایران گفت: به این درخواست پاسخ مثبت می دهیم و حتما وزارت نیرو و سایر دستگاه ها را بسیج می کنیم که باتوجه به شرایط آبی کشور از این آب های نامتعارف به صورت مطلوب استفاده کنیم.