با وجود گذشت ۹ ماه از تاریخ ابلاغ دستور العمل توسط بانک مرکزی، سهم بانکها در پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن کمتر از ۰.۰۱ درصد سهمیه اعلامی بانک مرکزی بوده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما با وجود گذشت یک سال از اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ابلاغ مکرر دستورالعمل تسهیلات ساخت مسکن به بانکهای عامل، متاسفانه بانکها از پرداخت تسهیلات امتناع میکنند وعملکرد پرداخت تسهیلات توسط بانکهای عامل (به جز بانک مسکن) در طرح نهضت ملی مسکن تاکنون کمتر از ۰.۰۱ درصد سهمیه اعلامی بانک مرکزی بوده است.
براساس اعلام سامانه طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی، سهمیه تخصیصی به بانک مسکن ۶۳ هزار میلیارد تومان بوده که از این تعداد ۶ هزارو سیصد میلیارد تومان به طرحهای خودمالکی و ۷ هزارو هشتصد میلیارد تومان به طرحهای نهضت ملی مسکن اختصاص داده شده است.
این در حالی است که سهم ۲۶ بانک و موسسه اعتباری دیگر (نور، ملل، خاورمیانه، ایران زمین، گردشگری، شهر، دی، آینده، سینا، سرمایه، پاسارگاد، پارسیان، اقتصاد نوین، سامان، کارافرین، صنعت و معدن، توسعه صادرات ایران، توسعه تعاون، پست بانک، رفاه، کشاورزی، سپه، صادرات، تجارت، ملت و ملی) صفر است که پرداخت نشدن تسهیلات در هر دو بخش حمایتی و خودمالکی باعث کند شدن روند اجرای این طرح و نارضایتی مردم شده است
براساس سامانه تم (سایت مسکن ملی) برای ۲۵۲۶۳۴ واحد درخواست تسهیلات خودمالکین شده که تنها ۴۷۸۵۰ واحد منجر به انعقاد قرارداد شدهاست یعنی کمتر از ۲۰ درصد که البته اکثریت این تسهیلات توسط بانک مسکن پرداخت شده و بانکهای دیگر تنها برای حدود ۵۰۰ واحد تسهیلات پرداخت کردهاند.
برای مثال ۴۶۳۶ واحد به بانک صادرات مراجعه کردهاند که این بانک هیچ پرداختی نداشته همچنین به تعداد۱۲۱۴۶ واحد درخواست تسهیلات برای بانک ملی وجود داشته که تنها برای ۱۵ واحد قرارداد منعقد شدهاست.
در تبصره ۵ ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن، سازمان امور مالیاتی موظف شدهاست در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، مالیاتی معادل ۲۰ درصد تعهد انجام نشده از بانکهای متخلف اخذ و به خزانهداری کل کشور واریز نماید تا در نهایت به صندوق ملی مسکن واریز شود.
---
مالک اعتباری دارییهایی که از در آمد و از ثروتهای طبیعی خدا داه ملی در کشور در اختیار دولت اند بحکم قرآن ؛ ملت است که با یاری خدا تنها عامل وجود و دوام و بقای کشور و دولت و نظام است و دولت موظف است بحکم قانون و شرع بصورت سازمان یافته و ضابطه مند و عادلانه در نیازهای حیاتی ملت بی دریغ و درنگ هزینه شوند .
تامین بلا عوض مسکن برای خانواده های بی سر پناه نا توان یکی از این نیازهای حیاتی است و حق بلا منازع این خانوادها است وتاخیر در تامین آسان و سریع این حق و سایر نیازهای حیاتی این مردم با وجود ثروتهای کلان ملی در اختیار دولت است