پلیس فتا استان مرکزی در خصوص افزایش ایمنی اطلاعات بانکی به شهروندان هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ سرهنگ" احسان آنقی "رئیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی در خصوص افزایش ایمنی اطلاعات بانکی به شهروندان هشدار داد.
سرهنگ آنقی با توصیه در خصوص نظارت بر حساب بانکي خود گفت: امروزه هر کسی با در اختیار داشتن تصویری از کارت بانکی شما و رمز دوم آن میتواند به راحتی حسابتان را خالی کند. بنابراین بهتر است با استفاده از خدمات اینترنتی بانکها یا نصب اپلیکیشنهای این موسسات از تمامی تراکنشهای مالی تان اطلاع داشته باشید.
او در خصوص اعلام مفقودی و مسدودی کارت نیز افزود: اگر کارت بانکی تان را گم کرده یا نسبت به لو رفتن رمز دوم آن مشکوک هستید بهتر است هرچه زودتر نسبت به مسدود کردن کارت اقدام کنید. برای اعلام مفقودی و مسدود کردن کارت نیازی نیست تا صبح روز بعد منتظر مانده و به شعبه بانک مراجعه کنید، چون اکثر بانکهای چند راه را پیش پای مشتریان گذاشته اند که عبارتند از:
تماس با تلفن گویا و یا مسدود کردن کارت اینترنت بانک و یا از طریق اپلیکیشن بانک و همچنین مراجعه حضوری به دستگاه عابر بانک و استفاده از خدمات بدون کارت.
سرهنگ آنقی با تاکید بر استفاده از خدمات پیامکی بانکها گفت: امروزه بسیاری از بانکها و موسسات اعتباری با ارائه خدمات پیامکی امکان اطلاع آنی مشتری از تراکنشها را فراهم کرده اند.
او گفت: هنگام دریافت پیامک بانکی اگر خود شما هم خرید را انجام داده باشید میتوانید مبلغ پرداخت شده را مشاهد کنید. اما اگر این خرید توسط شما انجام شده و اطمینان دارید که کارت را به یکی از نزدیکانتان نداده اید بهتر است با استفاده از روشهای ذکر شده هرچه سریعتر نسبت به مسدود سازی آن اقدام کنید.
رئیس پلیس فتای استان مرکزی با بیان اینکه برای هر حساب از یک رمز عبور متفاوت استفاده کنید افزود: این کار باعث میشود در صورت لو رفتن رمز عبور یکی از اکانتهای بانکی یا اجتماعی، امنیت حسابهای دیگر به مخاطره نیفتد.
سرهنگ آنقی با اشاره به اینکه نسبت به تماسها و ایمیلهای مرتبط به حساب بانکی محتاط باشید گفت: این روزها شاهد افزایش کلاهبرداری از طریق برنده اعلام کردن هستیم که نوعی فیشینگ محسوب میشوند. حمله فیشینگ عبارت است از تلاش یک یا چند هکر برای دستیابی به نام کاربری و رمز عبور با جعل سایت، اپلیکشن، شبکه اجتماعی یا موسسات دیگری که به آنها اعتماد دارید.
با استفاده از روشهای بالا هنگام استفاده از شبکههای اجتماعی و سایتهای بانکی تاحد زیادی از اطلاعات شخصی و مالی خود حفاظت خواهید کرد.
در نظر داشته باشید که در عصر دیجیتال اسلحه سارقان نه تفنگ و چاقو بلکه ناآگاهی کاربران از روشهای حفاظت اطلاعات و تطیمع آنها است.