سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس از تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس در کمیسیون خبر داد.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نحوه ثبت نام داوطلبان نیز مورد ایراد است چرا که هر فردی بدون ارزیابی اولیه قادر بود به عنوان داوطلب در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کند و همین مسئله باعث شده بود در هر دورهای از انتخابات با خیل عظیمی از داوطلبان روبه رو باشیم، بخش قابل توجهی از آنها فاقد شرایط اولیه و علمی برای داوطلبی بود که در طرح اصلاحی به این نکات توجه شده است.
حدادی مطرح کرد: نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس از محورهای طرح مذکور است، این مهم مطابق قانون اساسی در اختیار شورای نگهبان قرار گرفته که از طریق هیاتهای نظارت این شورا صورت میگیرد، اما به جهت کمبود وقت برای بررسی صلاحیتها مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته است.
این نماینده توضیح داد: اصلاح قوانین انتخاباتی و رفع نواقص و کاستیهای قانون انتخابات همواره به عنوان یکی از چالشهای نظام انتخاباتی در کشور مطرح بوده است، پس از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر ضرورت اصلاح قوانین انتخاباتی در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم، اصلاح قانون کلید خورد.
وی اظهار داشت: برای تحقق سیاستهای ابلاغی، مباحث مختلفی مطرح است، اما طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس در چند محور مهم ارائه شده است، با وجود اینکه در قانون انتخابات شرایط داوطلبان پیش بینی شده، اما شرایط از دو بُعد عدم جامعیت یا کافی نبودن شاخصها برای احراز توانایی نامزدها نمایندگی و دیگری عدم امکان ارائه معیارهای علمی مورد ایراد بود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس بیان کرد: جلساتی را در ارتباط با مدل و یا نظام انتخاباتی مجلس در روزهای آینده خواهیم داشت پیشنهادهای ارائه شده بررسی میشود و بعد از تصویب اطلاع رسانی میشود.