در دیدار هیات تجاری موریس با اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، از سرمایهگذاری به ویژه در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی به عنوان مهمترین ظرفیت برای توسعه مبادلات تجاری دو کشور نام برده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در دیدار هیات تجاری این کشور با اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق ایران همکاری مشترک، سرمایهگذاری و تجارت بین ایران و موریس به ویژه در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی به عنوان مهمترین ظرفیت برای توسعه مبادلات تجاری دو کشور نام برده شد.
در این جلسه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران از کشورمان به عنوان سرزمین فرصتها به ویژه در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی یاد کرد و گفت: وجود امکانات برای سرمایهگذاری مشترک و همکاریهای تجاری یکی از نکاتی است که باید مورد توجه دو کشور باشد و ایران در این رابطه شرایط خوبی تعریف کرده که قابلیت بهرهگیری دارد.
محسن امینی در ادامه افزود:آگاهی فعالان اقتصادی دو طرف از امکانات و نیازمندیهای دو کشور اهمیت دارد. ایران دانش و توسعه خوبی در حوزه کشاورزی وجود دارد که میتواند مورد استفاده سایر کشورها از جمله موریس برای تعریف فعالیتهای مشترک قرار گیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تداوم روابط بین فعالان بخش خصوصی دو کشور را ضروری خواند و تصریح کرد: انتظار داریم با تداوم روابط و زنده نگه داشتن تعاملات و حتی فعالیت شبکهای، سطح تبادلات تجاری بین ایران و موریس را گسترش دهیم.
بیشتر بخوانیم:
وی با اشاره به اینکه کشورمان از طرف ICC به عنوان هاب اگریفود منطقه شناخته شده است، افزود: کشورمان آمادگی دارد تا در چارچوب هیات تجاری با هماهنگی اتاق ایران و سفارت ایران در موریس، هیاتی را به این کشور اعزام و نمایشگاه تخصصی برای معرفی توانمندیهای ایران در موریس برگزار کنیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین از امکان سفر هیات تجاری موریس به سایر شهرهای ایران به منظور آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای مناطق مختلف کشور خبر داد و این امر را ضروری دانست؛ چراکه به اعتقاد رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ظرفیتهای بسیاری در سایر استانهای کشور نهفته است که در صورت آشنایی با آنها امکان فعالیتهای گستردهتری بین فعالان اقتصادی دو کشور وجود دارد.
دبیرکل اتاق بازرگانی موریس در ادامه در این نشست، گفت: فعالان اقتصادی موریس علاقهمند به همکاری با طرفهای ایرانی است و امضای تفاهمنامه بین اتاقهای بازرگانی دو کشور تاکیدی بر همین علاقهمندی است.
یوسف اسماعیل در ادامه گفت: موریس در حوزه مواد غذایی به غیر از شکر کشوری واردکننده محسوب میشود، اما به دلیل مواجه با طوفانهای دریایی چالشهایی در روند واردات مواد غذایی و سایر حوزهها مواجه است؛ بنابراین دنبال ایجاد شراکت بین دو کشور هستیم و در این رابطه تنها خود را محدود به مواد غذایی نمیکنیم بلکه امکان صادرات انواع مواد اولیه و ... به موریس از ایران وجود دارد.
وی افزود: باید توجه کنیم که موریس تنها به تجارت فکر نمیکند بلکه خواستار همکاری مشترک و سرمایهگذاری است و با جدیت این مسیر را دنبال میکند.
علی بخشی، مسئول دفتر نمایندگی ایران در موریس نیز با حضور در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور اولین هیات تجاری این کشور در ایران از زمان آغاز روابط بین دو کشور گفت: زمینههای بسیار متنوعی برای همکاری وجود دارد که تنها باید شناسایی شوند. در این رابطه لازم است هیاتی که از موریس در ایران حضور دارند از صنایع ایران دیدن کنند و از نزدیک با تواناییهای موجود آشنا شوند.