سامانه آموزش مهارتی و ارزیابی درک خطر در حوزه محصولات همگرا طراحی شد تا حوادث ترافیکی کاهش یابد.
بر اساس این گزارش، سامانه ارزیابی درک خطر برای سنجش ارزیابی درک افراد از خطرات احتمالی پیرامون خودرو استفاده میشود.
این سامانه برای آموزش درک خطر افراد متقاضی گواهینامه، افزایش مهارت رانندگان دارای گواهینامه و همچنین رانندگان حرفهای که مسئولیت حمل مسافر یا بار را بر عهده دارند بسیار پراهمیت است.
این محصول بر پایه فناوری شناختی توسعه پیدا کرده است و در این محصول بر اساس پارامترهای شناختی رفتاری مانند توجه، میزان توجه، زمان عکسالعمل و مواردی از این قبیل میزان مهارت فرد در مواجه با خطرات احتمالی پیرامون سنجیده میشود. همچنین از دیگر قابلیتهای این محصول، سنجش نوع عکسالعمل فرد نسبت به خطرات محیطی است.
مدیرعامل شرکت فناور شبیهساز نصیر با بیان اشاره به اینکه این محصول دارای دو بخش نرمافزاری و سختافزاری است، گفت: بخش سختافزاری سامانه، یک دستگاه شبیهساز رانندگی که در حالت حداقلی دارای پدالهای گاز و ترمز، صفحهنمایش و پردازشگر رایانهای است.
عبدالهادی با بیان اینکه این محصول با تکیهبر فناوری اطلاعات و علوم شناختی در حوزه محصولات همگرا به شمار میرود، افزود: این دو بخش در تعامل باهم وظیفه ایجاد سناریو رانندگی برای کاربر و ثبت و سنجش هوشمند نحوه رانندگی کاربر و درنهایت امتیازدهی به آن را بر عهده دارد.
بنا بر اعلام مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در برخی کشورها بخشی از گواهینامه رانندگی شامل درک خطر است که این موضوع در ایران نیز میتواند مورد توجه قرار بگیرد. در کشورهای همسایه نیز این محصول کاربرد دارد و میتواند بازار صادراتی خوبی داشته باشد. مرکز راهبردی فناوریهای همگرا این محصول را مورد حمایت و توسعه قرار داده است و بهزودی از اولین نسخه آن رونمایی میشود.