مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: کتابخانه حافظیه ظرفیت تبدیل شدن به کتابخانه تخصصی حافظ شناسی دارد.
موید محسن نژاد با اشاره به کتابخانه حافظیه گفت: کتابخانه حافظیه ظرفیت تبدیل شدن به کتابخانه تخصصی حافظ شناسی دارد و در طرح توسعه حافظیه فضای کتابخانهای نیز در نظر گرفته می شود.
وی با بیان اینکه کتابخانه سعدی یکی از کتابخانه های مهم شهر شیراز محسوب می شود افزود: این کتابخانه در دل منطقهای که آسیب پذیر است در جوار آرامگاه سعدی، فضایی فرهنگی را به وجود آورده و این بسیار مهم است. فضای فعلی کتابخانه کوچک است و لازم است که طرح توسعه کتابخانه پیگیری شود.
محسن نژاد با تصریح اینکه مراکز فرهنگی آسیبهای اجتماعی را کم میکنند، خواستار ایجاد کتابخانه در مناطق تاریخی شیراز شد و گفت: در بافت تاریخی شیراز نیاز به کتابخانه داریم. با همکاری مشترک برخی از خانههای تاریخی در بافت سنتی شیراز، میتوان آنها را مرمت و به کتابخانه تبدیل کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس هم گفت:با هدف ایجاد زیرساختهای فرهنگی در بافتهای تاریخی شهر شیراز کتابخانههای عمومی حافظیه و سعدی توسعه مییابد.
روح الله منوچهری با اشاره به وضعیت کتابخانههای عمومی در کشور گفت: در حال حاضر ۲۵۰ کتابخانه عمومی در استان و بیش از سه هزار کتابخانه در کشور داریم.
وی افزود: در مکانهای میراثی استان چند کتابخانه عمومی موجود است که مهمترین آنها کتابخانه حافظیه در جوار آرامگاه لسان الغیب شیرازی و کتابخانه عمومی سعدی واقع در آرامگاه سعدیه است که هر دو قریب به نیم قرن قدمت دارند و از پرطرفدارترین کتابخانههای عمومی در شیراز هستند.
وی با تأکید بر لزوم توسعه کمی و کیفی کتابخانههای حافظیه و سعدی گفت: بیشتر مسافرانی که به کشور سفر میکنند به شیراز میآیند و مسافران شیراز بی شک به دیدار حافظیه و سعدیه میروند؛ ما در هر دو محل کتابخانه داریم و مسافران و گردشگران زیادی به این دو کتابخانه مراجعه کنند.
منوچهری با بیان اینکه در کتابخانههای عمومی خدمات متنوعی ارائه میشود، گفت: فضای کنونی هر دو کتابخانه کوچک است و در صورت امکان باید فضای کتابخانهها توسعه یابد.
وی بر موقعیت ویژه کتابخانه حافظیه تأکید و اضافه کرد:با مرم تو تجهیز کتابخانه حافظیه این کتابخانه میتواند سرآمد کتابخانههای عمومی در استان و کشور باشد.