معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالیانه حدود ۱۰۰ هزار تن بذر گندم مورد نیاز کشاورزان استان است که امسال حدود ۲۲ هزار تن آن طبق برنامه توسط این سازمان و مابقی از محل خود مصرفی کشاورزان تامین میشود.
وی گفت: در این راستا در استان کردستان سالیانه حدود ۵۸۲ هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم می رود که شامل ۳۲ هزار هکتارآبی و ۵۵۰ هزار هکتار دیم است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: با احتساب ۱۶۰ کیلو گرم برای هر هکتار دیم و ۲۲۰ کیلو گرم برای هر هکتار گندم آبی، سالیانه حدود ۱۰۰ هزار تن بذر گندم مورد نیاز می¬باشد.
وی به برنامه بذری گندم استان کردستان اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری بر اساس برنامه ۲۲هزار تن توسط جهاد کشاورزی تامین می شود که اکنون میزان ۱۶هزار تن آن شامل پنج هزار تن گندم آبی و ۱۱هزار تن گندم دیم، توسط شرکت های طرف قرار داد در سطح شهرستانهای استان خریداری شده است که پس از بوجاری و ضدعفونی، با صدور حواله توسط مراکز جهاد کشاورزی در اختیارگندمکاران قرار خواهد گرفت.
احمدی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری (۱۴۰۱-۱۴۰۰) برنامه بذری جو استان نیز هزار و ۵۰۰ تن شامل ۹۲۰ تن آبی و ۵۸۰ تن دیم بوده است،افزود: تا کنون میزان هزار و ۱۴۳ تن آن (جو آبی به میزان ۸۹۰ تن و جو دیم ۲۵۳ تن) توسط دو شرکت بذری فعال در شهرستانهای قروه و دهگلان خریداری شده است که پس از بوجاری و ضدعفونی از طریق کارگزاریهای توزیع بذر در شهرستانهای تابعه و با همکاری و هماهنگی مدیریتهای جهاد کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
احمدی گفت: جهاد کشاورزی استان به دلیل خشکسالی کاهش حدود 40 درصدی در تولید بذر مورد نیاز کشاورزان داشته است.
وی به عمدهترین ارقام گندم آبی و دیم قابل کشت در استان کردستان اشاره کرد و گفت: گندم آبی شامل پیشگام، میهن، حیدری، حیران و گندم دیم نبز شامل آذر ۲، باران، هما، واران، هشترود، اوحدی و صدرا میباشد.
احمدی همچنین به ارقام جو تولیدی در استان اشاره کرد و گفت: ارقام دیم شامل انصار، آبیدر، سهند، قافلان و ارقام آبی نیز شامل بهمن، جلگه، آذران میباشد.
وی در پایان گفت: ۱۳ شرکت مستقر در شهرستانهای دهگلان، قروه، بیجار، سقز و دیواندره کار بذر گندم و ۲ شرکت مستقر در شهرستانهای قروه و دهگلان کار توزیع بزر جو را برعهده دارند.