نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه درباره سرنوشت رئیس جمهور اوکراین گفت او یا دادگاهی میشود یا بار دیگر به عرصه بازیگری در فیلمهای کمدی باز میگردد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه درباره سرنوشت ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفت او یا دادگاهی میشود یا بار دیگر به عرصه بازیگری در فیلمهای کمدی باز میگردد.
در حال به روزرساني ...
گزارش سخنگوی وزارت دفاع روسیه از تازهترین تحولات جنگ اوکراین
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه از آزادسازی کامل شهرک "پسکی" در جمهوری دونتسک و کشته یا زخمی شدن بیش از ۸۰۰ نظامی و افراطی اوکراینی و نابودی یک سامانه موشکی "هیمارس" ساخت آمریکا و انبار ذخیره مهمات آن در دونتسک خبر داد.
"ایگور کوناشنکوف" سخنگوی وزارت دفاع روسیه در نشست خبری روزانه درباره تازهترین تحولات عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین گفت: نیروهای مسلح روسیه به عملیات نظامی ویژه در اوکراین ادامه میدهند. در نتیجه عملیات تهاجمی مشترک این نیروها، شهرک پسکی در جمهوری خلق دونتسک به صورت کامل آزاد شد. در حملات با موشکهای نقطه زن و دوربرد از دریا و خشکی به مواضع دشمن در منطقه ایستگاه راه آهن منطقه خارکیف بیش از ۷۰ نظامی اوکراینی کشته و بیش از ۳۰۰ نظامی زخمی شدند و فعالیت این بخش راه آهن به طور کامل متوقف شد. همچنین حدود ۱۷۰ نیروی ملی گرای افراطی در حملات دقیق نیروهای هوایی روسیه به دونتسک کشته و ۱۲ قطعه از تجهیزات نظامی آنها منهدم شد.
همچنین در حملات نیروهای روسیه به منطقهای دیگر در دونتسک بیش از ۱۰۰ نیروی ملی گرای افراطی کشته و ۱۰ قطعه نظامی آنها منهدم شد. در حمله هوایی، توپخانهای و موشکی نیروهای روسیه به نزدیک شهرک کراماتورسک در دونتسک یک سامانه هیمارس و یک انبار ذخیره مهمات آن منهدم شد. همچنین دو بالگرد نظامی ارتش اوکراین در استان نیوکلایف منهدم شد. چهار مرکز فرماندهی و ۱۴۳ مقر دیگر نیروهای اوکراینی نیز منهدم شد. چهار پهپاد نیروهای اوکراینی در نیوکلایف و خارکیف و چهار موشک هیمارس نیز در خرسون منهدم شد.
در مجموع از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین تا کنون ۲۶۷ هواپیما و جنگنده، ۱۴۸ بالگرد، ۱۷۳۶ پهپاد، ۳۶۵ سامانه موشکی، ۴۲۹۷ تانک و زره پوش، ۷۹۸ موشک انداز، ۳۲۹۵ خمپاره و ۴۸۵۸ خودرو نظامی ارتش و نیروهای اوکراینی منهدم شده است.
کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر از نئونازیهای افراطی در دونتسک
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، در حملات هدفمند به مراکز فرماندهی لشکر میکانیزه ۶۶ و گروه مسلح یگان نوار شمالی در جمهوری خلق دونتسک بیش از ۱۰۰ نفر از نئونازیهای افراطی کشته شدند.
وزارت دفاع روسیه از انهدام دو بالگرد از نوع «می- ۲۴» و ۴ پهپاد اوکراینی خبر داد
رادیو النور در خبری فوری گزارش داد: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، دو بالگرد از نوع «می- ۲۴»، ۴ پهپاد، ۴ مرکز فرماندهی، ۱۴۳ محل تجمع افراد و تجهیزات نظامی را در مناطق مختلف اواکراین طی ۲۴ ساعت گذشته هدف قرار داده است.
وزارت دفاع روسیه: سامانه موشکی هیمارس و انبار مهمات اوکراین را منهدم کردیم
خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری اینترفاکس اعلام کرد وزارت دفاع روسیه گفت نیروهای روسی سامانه موشکی هیمارس و انبار مهمات را در نزدیک کراماتورسک اوکراین منهدم کردند.
روسیه از تسلط کامل بر روستایی در دونتسک خبر داد
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی گزارش داد وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای ما کنترل روستای پسکی در منطقه دونتسک را به طور کامل در اختیار گرفتند.
شورای فدراسیون روسیه بازگرداندن نیروگاه هستهای زاپروژیا به اوکراین را رد کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، شورای فدراسیون روسیه تاکید کرد ممکن است مسکو با خلع سلاح مناطق اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا، با ادامه حفظ کنترل این نیروگاه، موافقت کند.
این شورا افزود: بازگرداندن این نیروگاه به کییف در هیچ شرایطی قابل قبول نیست.
پیش از این، عضو شورای اداره منطقه زاپروژیا، دو کشور انگلیس و آمریکا را به دادن دستور حمله به این نیروگاه هستهای به مقامات کییف متهم کرده بود.
هشدار روسیه به آمریکا در خصوص واگذاری داراییهای روسیه به اوکراین
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه روسیه گفت توقیف داراییهای روسیه به دست آمریکا به نفع اوکراین موجب نابودی کامل روابط روسیه و آمریکا خواهد شد.
روسیه: احتمال قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا وجود دارد
خبرگزاری «رویترز» به نقل از خبرگزاری «تاس» گزارش داد: روسیه به آمریکا گفته است چنانچه روسیه یک کشور حامی تروریسم معرفی شود، روابط دیپلماتیک (میان دو کشور) به شدت آسیب میبیند و حتی ممکن است این روابط قطع شود.
زلنسکی: اتحادیه اروپا نباید بازاری برای روسها باشد
خبرگزاری «رویترز» گزارش کرد: «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین، روز جمعه بار دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا صدور روادید برای شهروندان روسیه را برای حفظ این اتحادیه از تبدیل شدن به «بازار» («سوپرمارکت»)ی برای هر کس که ابزار ورود به آن را داشته باشد، ممنوع کنند.
زلنسکی گفت پیشنهادش شامل روسهایی نمیشود که به علت به خطر انداختن آزادی یا زندگی شان به واسطه مقاومت در برابر سیاستهای ولادیمیر پوتین، به کمک نیاز دارند.
زلنسکی نخستین بار در مصاحبهای که این هفته با «واشنگتن پست» انجام داد، خواهان ممنوعیت صدور روادید (برای روس ها) شد و گفت روسها باید در جهان خودشان زندگی کنند تا اینکه فلسفه شان را تغییر دهند.
«دمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین، تقاضای زلنسکی را محکوم کرد و گفت: «هر گونه تلاش برای منزوی کردن روسها یا روسیه، فرآیندی است که هیچ دورنمایی ندارد.»
ابراز بی اطلاعی پنتاگون از منشاء انفجارها در یک پایگاه روسیه در کریمه
پنتاگون روز جمعه اطمینان داد اطلاعاتی در مورد علت انفجارهای اخیر در یک پایگاه نظامی روسیه در کریمه ندارد و تأکید کرد آمریکا هیچ سلاحی که امکان چنین حملهای را فراهم کند، به کیف تحویل نداده است.
فرودگاه نظامی ساکی روسیه، در شبه جزیره کریمه که سال ۲۰۱۴ توسط روسیه ضمیمه شد، روز سه شنبه بر اثر رشته انفجارهایی به شدت آسیب دید. مسکو این انفجارها را تصادفی اعلام کرد، اما کارشناسان آنها را به حمله نیروهای اوکراینی نسبت میدهند.
کی یف مسئولیت این حمله را برعهده نگرفت و هنوز هیچ توضیحی در مورد انفجارهای متعدد که شاهدان از آنها فیلم گرفتند و در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتند، داده نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، یک مسئول بلندپایه ارتش آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما چیزی نداریم که نشان دهد آیا پرتاب موشک بوده است یا نه، نمیتوانم بگویم آیا خرابکاری بوده است یا خیر. نمیدانم.»
این افسر ارشد که خواست نامش فاش نشود، با اشاره به موشکهای بالستیک تاکتیکی با برد ۳۰۰ کیلومتر، که کییف تلاش میکند واشنگتن را متقاعد کند تا آنها را در اختیارش بگذارد، افزود: «آنچه میتوانم به شما بگویم این است که حمله با ATACMS نبود، زیرا ما به آنها ATACMS ندادیم».
این موشکها که با سامانههای توپخانهای دقیق هیمارس که هماکنون در دسترس نیروهای اوکراینی است، سازگار هستند، به کییف امکان میدهند تا اهداف عمیقی را در قلمرو تحت کنترل مسکو هدف قرار دهد. کاری که آمریکا از بیم گسترش درگیری به کشورهای ناتو از آن اجتناب میکند.
مسئول بلندپایه نظامی آمریکایی گفت: «ما به آنها (اوکراینی ها) هیچ چیزی که به آنها امکان دهد یا کمک کند که به کریمه حمله کنند، نداده ایم.» وی در عین حال خاطر نشان کرد که آمریکا کنترل ارتش اوکراین را در دست ندارد.
وی افزود: «آنچه که ما از اوکراینیها میخواهیم انجام دهند این است که با روسیه آنطور که میخواهند بجنگند.»
این مقام ارشد ارتش آمریکا بی آنکه این حمله را به نیروهای اوکراینی نسبت دهد، گفت این حمله تأثیر مهمی بر نیروی هوایی روسیه داشته است.
سرویسهای اطلاعات نظامی انگلیس جمعه اعلام کردند دست کم پنج جنگنده-بمب افکن سوخو-۲۴ روسیه و سه فروند هواپیمای چند منظوره سوخو-۳۰ نابود شدند یا به شدت آسیب دیده اند، اما باند فرودگاه احتمالا قابل استفاده باقی مانده است.
اطلاعات نظامی انگلیسی در توییتی نوشت: «ساکی عمدتا پایگاهی است که برای هواپیماهای ناوگان روسیه در دریای سیاه مورد استفاده قرار میگیرد. ظرفیتهای هوانوردی این ناوگان در حال حاضر به شدت کاهش یافته است.»
نزدیک به یک سوم خاک اوکراین به پاکسازی از مین و مواد منفجره نیاز دارد
خبرگزاری «رویترز» از «کی یف» گزارش داد: برابر تازهترین ارزیابیهای وزارت زیست بوم شناسی اوکراین که نزدیک به شش ماه پس از آغاز اقدام روسیه به تهاجم زمینی و بمباران این کشور همسایه اش صورت گرفت، نزدیک به ۲۷ درصد از خاک اوکراین به پاکسازی از مین و مواد منفجره نیاز دارد.
مقامات اوکراینی تا کنون بیش از ۶۲۰ کیلومتر مربع از خاک این کشور را که با هزاران ماده منفجره، از جمله ۲۰۰۰ بمب ریخته شده از هوا، آلوده شده است، پاکسازی کرده اند.
برابر اطلاعاتی که (سازمان) «خدمات اضطراری اوکراین» منتشر کرد، نزدیک به ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع از خاک این کشور همچنان «آلوده» است. دولت اعلام کرد: ایمن سازی این منطقه، ممکن است یک دهه به طول انجامد.
وزارت امور خارجه آمریکا مبلغی به ارزش ۸۹ میلیون دلار را برای کمک به اوکراین با هدف تجهیز و آموزش ۱۰۰ گروه به منظور پاکسازی میدانهای مین و مواد منفجره عمل نکرده برای یک سال تصویب کرد.
آخرین تلاشها برای مین روبی بر منطقه «سُومی» (Sumy) در شمال شرق کشور متمرکز بوده است، جایی که مقامات اوکراینی روز پنجشنبه، انفجارهای کنترل شدهای را برای خنثی کردن مینها از میدانهای مین صورت دادند.
نیروهای روسیه اندکی پس از آغاز تهاجم به اوکراین در روز ۲۴ فوریه، از منطقه «سومی» گذشتند. روسها پس از آنکه نتوانستند «کی یف»، پایتخت، را تصرف کنند، عقب نشینی کردند و نیروهای اوکراینی کنترل این منطقه را در روز هشتم آوریل بار دیگر به دست آوردند.
از سرگرفته شدن انتقال نفت روسیه به جمهوری چک
«خبرگزاری رویترز» گزارش داد: شرکت «میرو» (MERO)، اپراتور خط لوله جمهوری چک، اعلام کرد: جریان انتقال نفت روسیه به جمهوری چک از طریق خط لوله دروژبا پس از گذشت بیش از یک هفته، در پی رفع توقیف پرداختهای حق ترانزیت، از سرگرفته شد.
شرکت خط لوله «ترانسنفت» (Transneft) روسیه روز سه شنبه اعلام کرد: انتقال منابع (نفت) از طریق خط لوله دروژبا به جمهوری چک، مجارستان و اسلواکی، از روز چهارم اوت تعلیق شده بود، چرا که تحریمهای غربی مانع از پرداخت هزینه ترانزیت به شرکت انتقال دهنده «اوکرترانسنافتا» (Ukrtransnafta) اوکراین شده بود.
«میرو» در بیانیهای اعلام کرد: انتقال نفت روسیه از طریق شاخه جنوبی خط لوله دروژبا به خاک جمهوری چک در ساعت هشت بعد ازظهر جمعه از سرگرفته شد.
شرکت پالایش «یونیپِترول» (Unipetrol) جمهوری چک، واحدی از (شرکت) «پی کی ان اورلِن» (PKN Orlen) لهستان، با تائید اینکه پالایشگاه هایش بار دیگر دریافت نفت از طریق «دروژبا» را آغاز کردند، افزود که این وقفه یک هفتهای بر عملیاتش اثر نگذاشته است.
«جوزف سیکلا» (Jozef Sikela)، وزیر صنعت جمهوری چک، پیش از این گفت از سرگیری (انتقال نفت) در پی حل شدن موضوع هزینه (انتقال) صورت گرفت.
جمهوری چک نزدیک به نیمی از نفت مصرفی اش را از روسیه تامین میکند. جریان نفت به مجارستان و اسلواکی روز چهارشنبه پس از آنکه شرکت پالایش «ام او ال» (MOL) مجارستان، و «اسلوونفت» (Slovnaft)، واحد اسلواک آن، خودشان راهکاری را برای پرداخت هزینه به «اوکرترانسنفتا» پیدا کردند، از سرگرفته شد.
کشورهای اروپای مرکزی به طور نسبی به نفت روسیه و بیشتر به گاز روسیه وابسته اند و تا زمانی که پالایشگاهها و راههای کشتیرانی شان را اصلاح نمایند و بتوانند نفت دیگری را مورد استفاده قرار دهند، از ممنوعیت در حال اجرای اتحادیه اروپا بر واردات نفت روسیه معاف اند.
پخش تصاویری از استفاده از جنگندههای «سوخو ۳۵ اس» در اوکراین
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه روز جمعه تصاویری از استفاده از جنگندههای «سوخو - ۳۵ اس» در مناطق عملیات نظامی ویژه در اوکراین را منتشر کرد.
مونته نگرو یک دیپلمات روسیه را اخراج کرد
خبرگزاری «رویترز» گزارش داد: «مونته نگرو»، کشور کوچک عضو جمهوری یوگسلاوی سابق، روز جمعه به یک دیپلمات روس دستور داد تا به علت آنچه "نقضِ ضوابط" خوانده است، خاک این کشور را ترک کند. این دستور، مسکو را به وعده واکنش واداشت.
برابر این گزارش، وزارت امور خارجه مونته نگرو خبر این دستور را در یادداشتی در توئیتر اعلام کرد، اما به جزئیات آن اشاره نکرد. این کشور منطقه بالکان به تحریمهای بین المللی علیه روسیه بر سر تهاجم به اوکراین پیوسته است.
خبرگزاری «تاس» گزارش داد: یک سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اقدام تلافی جویانه اعلام کرد: «روسیه پاسخ مناسبی خواهد داد.»
در ماههای مارس و آوریل، وزارت امور خارجه مونته نگرو در مجموع به پنج دیپلمات روس دستور داد تا به علت نقض ضوابط و چارچوبهای دیپلماتیک، این کشور را ترک کنند.
«تاس» گزارش داد در آخر ماه مه، مسکو دستور داد یک دیپلمات مونته نگرو خاک روسیه را ترک کند.
مدودف در واکنش به غرب: حادثه ممکن است در نیروگاههای هستهای اروپا هم رخ دهد
رویترز گزارش داد دیمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه، روز جمعه تهدیدی پنهان به متحدان غربی اوکراین اعلام کرد که روسیه را به ایجاد خطر فاجعه هستهای با استقرار نیروها در اطراف نیروگاه زاپروژیای اوکراین متهم کردهاند.
مدودف، که در حال حاضر معاون شورای امنیت روسیه است در کانال تلگرامی خود نوشت: "آنها [کیف و متحدانش] میگویند که عامل این اقدام روسیه است. واضح است که این سخنان صد در صد دروغ است، حتی برای عموم روس هراسان احمق. "
او افزود: آنها میگویند این اتفاق کاملاً تصادفی است. فراموش نکنیم که اتحادیه اروپا نیز نیروگاههای هستهای دارد؛ و حوادثی نیز ممکن است در این نیروگاهها اتفاق بیفتد. "
آژانس بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل اعلام کرده است که گلوله باران زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا، میتواند منجر به یک فاجعه هستهای شود، اما نتوانسته شرایط را برای بازرسی محقق کند.
رئیس دوما: آمریکا، کی یف و اتحادیه اروپا مسئول پیامدهای حمله به نیروگاه زاپوراژیا هستند
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، ویچسلاو ولودین در مطلبی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، نوشت، هدف قرار دادن این نیروگاه هستهای میتواند فاجعه هستهای به بار بیاورد، مسئولیت چنین اتفاقی با آمریکا، اروپا ونظام کی یف است که تدبیری نمیاندیشند.
وی افزود، رفتارهای واشنگتن و نظام کی یف به گونهای است که در آن خطر وقوع فاجعه هستهای مشاهده میشود، مسئولیت این اتفاق با بایدن، زلنسکی و روسای کشورهای اروپایی است که در واقع با سکوتشان به نوعی با هدف قرار دادن رئاکتور زاپوروژیا موافقت کرده اند. چه خوب است در چنین شرایطی پارلمان اروپا به تعطیلی ومرخصی هایش پایان دهد و در پی چاره جویی برای خطری باشد که در صورت وقوع تهدیدی برای جان اروپایی هاست.
رئاکتور هستهای زاپوروژیا در ساحل رود دنیبر، از ماه مارس در کنترل ارتش روسیه قرار دارد، وزارت امور خارجه روسیه تسلط ارتش این کشور بر این نیروگاه را با هدف جلوگیری از نشت مواد رادیو اکتیو خواند، اما از زمان آغاز عملیات ویژه روسیه دراوکراین، نیروهای اوکراینی بارها تلاش کردند مناطق نزدیک به این نیروگاه را گلوله باران کنند که این حملات از پنجم اوت شدت یافت.
میخائیل میزنتسیف رئیس مرکز کنترل دفاع ملی در روسیه فدرال، یازدهم اوت هشدار داده بود، در حمله توپخانهای نیروهای اوکراینی مستقر در شهر نیکوپل، به این نیروگاه آسیب رسید، اما تدابیر کارشناسانه یگانهای نظامی روسیه برای تامین امنیت این نیروگاه موجب شد تا زیر ساخت نیروگاه آسیب نبیند.
مدودف: زلنسکی یا در دادگاه حاضر میشود یا باز هم به بازیگری برمی گردد
نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه درباره سرنوشت ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفت او یا دادگاهی میشود یا بار دیگر به عرصه بازیگری در فیلمهای کمدی باز میگردد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتینک، دمیتری مدودف در دیدار از جمهوری دونتسک در پاسخ به سئوال یک روزنامه نگار (نادانا فریدریکسون) درباره آینده زلنسکی گفت، او یا باید منتظر محاکمه اش باشد یا به کار سابقش یعنی بازی در نقشهای کمدی باز گردد و نقشهای حاشیهای ایفا کند.
نیروهای جمهوری دونتسک همچنان برای آزادسازی اراضی این جمهوری از دست نیروهای اوکراین در تلاشند. نیروهای اوکراینی از سال ۲۰۱۴ علیه ساکنان این جمهوری و جمهوری لوگانسک جنایت کشتار جمعی در پیش گرفته اند.