کشاورز نی ریزی برای مقابله با خشکسالی به کشت محصولات جایگزین از جمله پاپایا روی آورده است، محصولی که می تواند علاوه بر جبران کم آبی، ارزش افزوده هم به همراه داشته باشد
پاپایا میوهای استوایی است که نیاز به دما و رطوبت بالا دارد و شبیه به انبه و شیرین است.
این گیاه زمانی که به ارتفاع یک متری میرسد شروع به گلدهی میکند و معمولا ۱۲ ماه پس از کاشت اولین محصول آن به دست میآید.
هر درخت ۲۰ تا ۱۰۰ عدد محصول میدهد و وزن هر میوه ۲۵۰ تا ۵۰۰ گرم است.
خربزه درختی یا پاپایا ویترین میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری است.