رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: پیگیر ایجاد بانک ژنتیکی گیاهان دارویی در خراسان جنوبی هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، سید مجتبی خیام نکویی در دیدار با استاندار و نمایندگان استان در مجلس شورای
وی گفت : با شناختی که از استان خراسان جنوبی داریم در صورتیکه یک ردیف اعتباری دائمی برای این منظور تعیین شود با ایجاد بانک ژن در استان موافقت میکنیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه از آزمایشگاه کشت بافت در استان حمایت میکنیم، گفت : توسعه گیاهان علوفهای کمآببر و مقاوم به شوری نیز باید در خراسان جنوبی مورد توجه واقع شود.
خیام نکویی افزود : گونههای بسیار خوبی در استان وجود دارد و همچنین مرکز تحقیقات شوری در استان یزد به گونههای مختلف دست پیدا کرده است.
وی گفت : در سه محصول زرشک، عناب و زعفران برجستگی و ظرفیت دارد که این محصولات باید به شکل ویژه مورد توجه واقع شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود : انتظار داریم تعداد شرکتهای دانش بنیان به ویژه در حوزه سه محصول استراتژیک استان و با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش استان به معنای واقعی حداقل چند برابر افزایش یابد.
خیام نکویی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از خامفروشی نیاز به ورود و رسوخ علم، دانش و فناوری داریم، گفت : با ایجاد هستهها و واحدهای فناور، شرکتهای دانش بنیان و درگیر شدن بخش خصوصی دغدغهدار میتوان ارزش افزوده محصولات را افزایش داد.
وی همچنین در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان گفت: تا پایان امسال و اوایل سال آینده مجموع دورههای آموزشی علمی و کاربردی در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی با تأسیس دانشگاه علمی کاربردی و هنرستان کشاورزی احیا یا مجدد راهاندازی میشود که در خراسان جنوبی تاسیس دو هنرستان شبانه روزی در دستور کار است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به بخشی از انتظارات سازمان از مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی خراسان جنوبی، افزود : ماموریتی برای مراکز استانی تعریف کردهایم که ۷۰ تا ۸۰ درصد از ظرفیت مرکز آموزش و تحقیقات در راستای اولویتها مورد اجماع بخش کشاورزی استان باشد.
خیام نکویی افزود: یکی از مهمترین رسالتهای ما این است که به عنوان بازوی رئیس سازمان، آیندهپژوهی، رصد و پایش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه استانهای خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان بیشترین میزان جمعیت شتر را دارند، گفت : سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور میشود که با ایجاد هاب شتر بین دو استان و تولید گوشت، قابلیت خودکفایی در این حوزه را داریم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود : معتقدم شتر، به دلایلی متعدد دام قرن آینده است، و میتوان از فراوردههای این محصول در حوزههای مختلف استفاده کرد، که از این مهم حمایت میکنیم و باید این موضوع اولویت اول استان شما باشد.
استاندار نیز خواستار پیگیری ایجاد بانک ژن گیاهان دارویی، تشکیل دبیرخانه دائمی زعفران، ایجاد آزمایشگاه کشت بافت و ایجاد ایستگاه تحقیقاتی از معاون وزیر شد.
اقای قناعت افزود: در استان با تقسیم کارهای خوبی که انجام شده و تعامل با نمایندگان استان پیگیر اجرایی شدن این موضوعات و مبحث مهم امنیت غذایی هستیم.
اسحاقی ، نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن در خواست تعیین اعتبار برای جشنواره ملی زرشک در فصل برداشت این محصول خواستار افزودن نام و محصول زعفران به مرکز در حال افتتاح ترویج و توسعه زرشک، عناب و زیره در شهر قاین شد.
خسروی ، نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف هم گفت: بعد از تعیین اولویتها توسط جهاد کشاورزی آماده پیگیری مسائل مربوط به استان بویژه موضوع مهم ایجاد بانک ژن گیاهان دارویی هستیم.
نخعی ،نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه نیز به ظرفیتهای خوب استان اشاره کرد و گفت : در کنار محصول استراتژیک کشاورزی استان، محصولات زیتون و خرما نیز از تولید قابل توجهی برخوردار و نیازمند توجه است و ضروری است در کنار تحقیقات و آموزش به بحث ترویج توجه بیشتری شده و اعتبارات ملی برای مبحث ترویج در نظر گرفته شود.
در این جلسه همچنین رئیس مرکز تحقیقات و آموزش محمدیه شهرستان خوسف نیز در این نشست به مدت دو سال دیگر ابقا شد.