کالاهای ۳۰ کانتینر بدون صاحب در بندر بوشهر که ۱۳ سال رها شده بود، با حکم قضایی امروز با حضور نمایندگان گمرک، بندر و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، از کانتینرها خارج شد و سپس در محوطه بندر بوشهر چینش، شمارش و ثبت شد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ در یک انبارگردانی ادارهکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر که از اسفند ۱۴۰۰ آغاز شده بود، ۳۰ کانتینر در اردیبهشت ۱۴۰۱ در محوطه بندر شناسایی شد که از سال ۱۳۸۸ تاکنون رها شده بود. پس اعلام این موضوع به مقام قضایی، در سفر ۶ مرداد رئیس قوه قضاییه به بوشهر پلمب این کانتینرها پس از ۱۳ سال باز و دستور رسیدگی ویژه و تعیین تکلیف آنها داده شد.
پس از انجام فرآیند قانونی و صدور حکم قضایی، امروز چهارشنبه ۱۹ مرداد و با حضور نمایندگانی از گمرک، بنادر و دریانوردی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کالاهای این ۳۰ کانتینر خارج و در محوطه بندر بوشهر چینش، شمارش و ثبت شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در این باره به خبرنگار صداوسیما گفت: عملیات کانتینری در بندر بوشهر از سال ۱۳۸۲ آغاز شد که از آن زمان تاکنون نزدیک به ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار کانتینر در این بندر تخلیه و بارگیری شده است.
محمد شکیبینسب افزود: از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۹ ثبت عملیات تخلیه و بارگیری بهصورت دستی و کاغذی انجام میشد و از سال ۸۹ این عملیات از دستی به مکانیزه و سامانهای تغییر کرد.
او در ادامه اضافه کرد: این احتمال قوی وجود دارد که این ۳۰ کانتینر رهاشده در آن زمان بهدلیل خطای انسانی از آمار جاافتادهاند. امکان دیگری نیز که وجود دارد این است که در سال ۱۳۹۹ که سامانههای بندری هدف حمله سایبری قرار گرفت و بخش زیادی از اطلاعات از میان رفت، ممکن است اطلاعات این کانتینرها نیز پاک شده باشد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گفت: البته همکاران ما با همتی که داشتند این اطلاعات را دوباره بارگذاری کردند، اما برای اطمینان بیشتر از اسفند ۱۴۰۰ ادارهکل بنادر و دریانوردی عملیات انبارگردانی و شمارش تک به تک کانتینرها را در محوطه بندر برای مطابقت با اطلاعات سامانه آغاز کرد که در اردیبهشت ۱۴۰۱ کارکنان ما متوجه شدند که ۳۰ کانتینر در سامانه ثبت نیست و اسنادی از آنها نیز وجود ندارد.
شکیبینسب افزود: از شرکت کانتنیری برای معرفی مالکان کانتینرها استعلام گرفته شد که صاحبان آن هیچگاه برای کالاهای خود مراجعه نکرده و آنها را رها کردند.
او اضافه کرد: این موضوع به دستگاههای نظارتی اعلام شد و از آنجا که بنادر و دریانوردی مجاز به باز کردن پلمب نیست، با حضور معاون دادستان و سپس در حضور رئیس قوه قضاییه پلمب این ۳۰ کانتینر شکسته و محتویاتشان معلوم شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: نشستهایی با دستگاه قضایی برگزار شد و، چون کالاها رها شده هستند بر اساس قانون باید در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تعیین تکلیف شوند، که با دستور مقام قضایی این اتفاق افتاد.
محمد شکیبینسب افزود: امروز چهارشنبه ۱۹ مرداد فرش کردن و شمارش محتویات دقیق این کانتینرها در محوطه بندر بوشهر انجام شد که تا فردا به پایان میرسد تا با حکم اصل ۴۹ در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار گیرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر درباره کالاهای درون کانتینرها هم گفت: یک کانتینر از ۳۰ کانتینر برنج بوده که دیگر قابل استفاده نیست، اما کالاهای دیگر کانتینرها شامل یخچال، کولر، تلویزیون، ضبط صوت، بلندگو و تجهیزات صنعتی مانند پمپ باد است که همگی قابل استفاده هستند.
شکیبینسب افزود: کار انبارگردانی همچنان بهصورت منظم انجام میشود و از این پس بهگونهای عمل خواهد شد تا هیچ گونه مغایرتی پیش نیاید.
به مالکان برای مراجعه ضربالاجل داده شده است
دادستان بوشهر هم در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: این ۳۰ کانتینر پرونده قضایی در مراجع قضایی ندارند و زمان زیادی رها شده اند که با پیگیریهای انجام شده مالک ۱۱ کانتینر مشخص شد و ۱۹ کانتینر مالک مشخصی ندارند.
علی حسنپور افزود: اگر این مالکان برای تعیین تکلیف کالاهای خود مراجعه نکند این اموال بهعنوان اموال اعراض شده به شمار میآید که از طریق دادگاه اصل ۴۹ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای تملک آنها اقدام میکند.
او تأکید کرد که، چون ۱۳ سال از بلاتکلیفی کالاهای این ۳۰ کانتینر گذشته، اگر مالکان برای تعیین تکلیف کالاهایشان با قید فورت مراجعه نکنند همه این کالاها به تملک ستاد اجرایی درخواهد آمد.
دادستان بوشهر گفت: دادگستری تلاش دارد با بازدیدهای میدانی از رسوب کالا در انبارهای گمرک، بندر و جمعآوری و فروش اموال تملیکی پیشگری شود.
حسن پور ادامه داد: در همین باره در سه ماه امسال هزار و ۱۱۷ پرونده کالای رسوبی از سالهای گذشته تعیین تکلیف شد که سه برابر مدت مشابه سال ۱۴۰۰ است.