قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از حمایت سازمان بازرسی از سرمایهگذاری مشروع و سالم خبرداد و گفت: این سازمان از مدیران قانونمند، خلاق، ریسکپذیر در حوزه تولید و اشتغال حمایت میکند.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در سفر به استان کردستان، با حضور در جمع فعالان اقتصادی این استان، از فعالان اقتصادی حاضر در جلسه خواست درخواستهایشان را برای پیگیری در اختیار بازرسی استان کردستان قرار دهند و تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور دو وظیفه مهم اجرای صحیح قوانین و نظارت بر حسن جریان امور را برعهده دارد که این دو امر مورد نظر است و به جد دنبال میشود.
وی با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: امروز ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم که خوشبختانه دشمنان کشور، طی این سالها با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مردم شکست خوردهاند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور با تمام وجود از فعالان اقتصادی حمایت میکند، ادامه داد: اگر نیاز به وضع یا اصلاح قوانین باشد هشدارهای لازم به مراجع قانونگذاری داده خواهد شد و اگر بخشنامه یا دستورالعملی مانع تراشی میکند نیز پیگیری خواهد شد.
وی همافزایی و تعامل بیشتر دستگاهها در دوران جنگ اقتصادی را خواستار شد و افزود: موضوعی که میتواند ما را در این جنگ پیروز کند توجه ویژه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر فعالیت جهادی در حوزه اقتصاد مقاومتی تصريح کرد: فرصتهای زیادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود دارد که متاسفانه از این فرصتها استفاده نمیشود و تعداد قابلتوجهی از جوانان ما بیکار هستند در صورتیکه باید از این ظرفیتها استفاده کرد.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و حمایت دستگاهها از این شرکتها را خواستار شد و گفت: باید موضوع رقابتپذیری را به عنوان یک ضرورت در دستور کار قرار داد.
رحمانیان اصلاح الگوی مصرف را یکی دیگر از مولفههای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: شفاف سازی و سالمسازی اقتصاد و تقویت فرهنگ جهادی از جمله موضوعات مهم مطرح شده در سند اقتصاد مقاومتی است.
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور ضرورت تدوین نقشه راه برای پیروزی در جنگ اقتصادی را از ضروریات تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: برخی اقدامات باید در استانها انجام شود و موضوعات ملی هم توسط استانها به مرکز اعلام تا پیگیری شود.
وی ترسیم نقشه راه توسعه اقتصادی استان کردستان را خواستار شد و تصريح کرد: البته این راهکارها فقط بر روی کاغذ نماند و عملیاتی شود که در این راستا ضرورت دارد راهکارها اساسی و کاربردی باشد.
رحمانیان حمایت از بخش خصوصی را خواستار شد و گفت: سازمان بازرسی کل کشور این موضوع را در دستور کار دارد و به جد پیگیر تحقق این امر است.
وی با اشاره به مانعتراشی برخی از دستگاهها برای حمایت از فعالان اقتصادی به بهانه ترس از سازمان بازرسی تصريح کرد: سازمان بازرسی کل کشور از مدیران و کارکنان جسور، قانونمند، خلاق، ریسک پذیر و از حمایت از تولید و ایجاد اشتغال، حمایت میکند.
قائممقام سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه برخی دستگاهها جرات انجام کار را ندارند و کمکاری خودشان را گردن سازمان بازرسی میاندازند، از فعالان اقتصادی استان کردستان خواست در صورت مشاهده هرگونه مانع تراشی وکم کاری موضوع را به سازمان بازرسی گزارش دهند.
وی یکی دیگر از مشکلات این استان را نبود صنایع تبدیلی عنوان کرد و از مسئولان استانی خواست اقداماتی را در جهت ایجاد صنایع تبدیلی در کردستان انجام دهند.
رحمانیان با انتقاد از واگذاری زمین به افرادی که اهلیت نداشتهاند، تصريح کرد: متاسفانه زمینهایی در شهرک صنعتی به افرادی سپرده شده که اهلیت نداشتهاند که در این راستا باید زمین از این افراد استرداد و در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد و به آمایش سرزمینی توجه ویژه شود.
وی ورود شرکتهای دانشبنیان به موضوعات کشاورزی برای استفاده بهینه از آب را خواستار شد .
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به برخی از مشکلات در پرداخت تسهیلات گفت: یکی از آفتهای اصلی بانکهای ما بنگاهداری است که سازمان بازرسی به این موضوع ورود کرده و به دنبال این است که بنگاهداری بانکها را ریشه کن کند، البته از آن طرف فعالان اقتصادی نیز که تسهیلاتی را دریافت میکنند باید به تعهدات خود برای بازپرداخت عمل کند.
رحمانیان به بانکها اولتیماتوم داد که از این بنگاهداری دست بردارند و در خدمت تولید باشند و تاکید کرد؛ متاسفانه برخی از بانکها مانع تولید هستند و بعضا مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آوردهاند.
وی با اشاره به بازگشت ارز حاصل از صادرات به عنوان یکی از دغدغههای اصلی فعالان اقتصادی،افزود: سازمان بازرسی این موضوع را از طریق بانک مرکزی دنبال خواهد کرد تا با حمایت از شرکتها شرایطی فراهم شود که کشور ما نیز بتواند بازار کشورهای همسایه را در اختیار بگیرد البته در این راستا تصمیمات باید به روز و آنی باشد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از بررسی موضوعات و مشکلات فعالان اقتصادی در یک نشست تخصصی خبر داد و گفت: خروجی این کار که فقط مربوط به استان کردستان نیست و بیشتر استانهای مرزی با آن درگیرند در قالب بازرسی موردی دنبال و به دولت اعلام میشود.
وی با اشاره به فعالیت دفتر حمایت از تولید ملی و سرمایهگذاری سازمان بازرسی گفت: این امر نشاندهنده عزم جزم سازمان برای حمایت از فعالان اقتصادی است.
بر اساس این گزارش فعالان اقتصادی استان کردستان مسائل و مشکلات خود از جمله زمین، پرداخت تسهیلات، مالیاتی و… را با قائم مقام سازمان بازرسی در میان گذاشتند.
رحمانیان با اشاره به پرداخت تسهیلات کلان به برخی از افراد و هزینه کرد آن در حوزههای مختلفی از جمله طلا، بورس، افزود؛ در این میان عدهای هم وام گرفته و وارد حوزه تولید شده اما به هر دلیلی از جمله نوسانات بازار دچار مشکل شدهاند و بانکها با اقدامات خود باعث تعطیلی این واحدها گردیدهاند در صورتیکه باید از تولید حمایت کرد.
در اين سفر رحمانیان از پیگیری اجرای مصوبات مربوط به شرکت تعطیل شده بستنی عسل سنندج خبر داد و به بازرسی استان کردستان ماموریت داد گزارشی از وضعیت این واحد و اقدامات انجام شده و مشکلات پیشرو تهیه و به سازمان بازرسی گزارش دهند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور به بازرسی استان کردستان دستور داد طی نامهای مشکلات و مسائل مربوطه به شرکت تعطیل شده بستنی عسل سنندج را به سازمان بازرسی گزارش دهند
همچنین مقرر شد که با حضور مسئولان مرتبط و مدیران این واحد صنعتی جلسهای در سازمان بازرسی برگزار و نسبت به تصمیمگیری برای حل وفصل مشکلات و بازگشت بستنی عسل سنندج به چرخه تولید، تدابیری اتخاذ شود.
کارخانه بستنی عسل یکی از واحدهای تولیدی بزرگ و در عین حال با اشتغالزایی بالا بوده که بخاطر عدم پرداخت چند میلیارد تومان سرمایه در گردش تعطیل شده و حدود ۱۵۰ خانوار به آمار بیکاران کردستان اضافه شدهاند.