سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: افزایش قیمت محصولات لبنی وابسته به افزایش قیمت شیر خام توسط دامدار است.
مجری: در دو سه ماه اخیر قیمت محصولات لبنی چقدر افزایش یافت؟
بنیطبا: افزایش قیمت محصولات لبنی وابسته به افزایش قیمت شیر خام توسط دامدار است. در این چندماه اخیر حدود ۹۰ درصد افزایش قیمت داشتیم و قیمت محصولات لبنی حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است.
مجری: آیا آماری وجود دارد که به تبع این افزایش قیمت، چقدر افزایش مصرف داشتیم؟
بنیطبا: کاهش سرانه مصرف در ایران یک مسئله طولانی است یعنی همین الان هم حالت خوشبختانه و هم حالت بدبختانه دارد، بدبختانهاش این است که سرانه مصرف استاندارد لبنیات در کشور باید برای هر نفر در سال ۱۶۰ کیلو باشد درحالی که طبق سند چشمانداز میانگین سال جهانی قبل از افزایش قیمتها حدود ۷۰ کیلو بود.
پیشبینی میکردیم با افزایش قیمتها حدود ۳۰ درصد کاهش مصرف داشته باشیم ولی خوشبختانه این کاهش حدود ۱۵ درصد بود. اگر شما این ارقام را نسبت به کل درنظر بگیرید با وضعیتی مواجه هستیم که سرانه مصرف پایین است ولی پیشبینی ما کاهش حدود ۳۰ درصدی سرانه مصرف بوده و حالا حدود ۱۵ درصد محقق شده البته باید برای ارائه آمار دقیق تا پایان سال صبر کنیم.
مجری: آیا برای کنترل قیمت لبنیات میتوان امیدوار بود؟ برای کاهش قیمت لبنیات چه باید کرد؟
بنیطبا: من باید از شما بپرسم، شما برای کنترل قیمت مسکن، کنترل قیمت گوشت و حتی خدماتی که دولت ارائه میدهد اگر میتوانین راه حل پیدا کنید ما هم همان راه حل را میتوانیم به کار ببریم.
مجری: تولیدکنندگان گوشت قرمز و سفید پیشنهاد میکردند اگر شرایط عرضه مستقیم فراهم شود قیمتها بسیار متفاوت میشود. شما برای کنترل قیمت لبنیات چه پیشنهادی دارید؟
بنیطبا: بله، در صورتی که شرایط عرضه مستقیم کالا فراهم شود، قیمتها کنترل میشود. هماکنون حدود ۶ تا ۷ میلیون خانوار، نیازمند دریافت خدمات و کالاهایی هستند که به خاطر فقر از سفرههایشان در حال حذف شدن است و برای حمایت از آنها باید طرح کالابرگ اجرایی شود که تا کنون این طرح اجرایی نشده است.