افرادی که بیشترین غذاهای فوقفرآوریشده را مصرف میکنند ۲۸ درصد سریعتر از دیگران به کاهش مهارتهای شناختی دچار میشوند.
پژوهشگران میگویند بهجای مصرف غذاهای فوقفرآوریشده، افراد باید زمان بیشتری را برای پختوپز و تهیه غذای خود صرف کنند.
مطالعات قبلی غذاهایی مانند هاتداگ، سیبزمینی سرخکرده، نوشابه گازدار، کلوچه، کیک و سایر غذاهای لذتبخش را با بیماریهایی مانند چاقی، مشکلات قلبی و گردش خون، دیابت و سرطان مرتبط میدانستند، اما مطالعه اخیر کاهش مهارت شناختی را نیز به این فهرست اضافه کرد.
این مطالعه جدید نشان میدهد خوردن این غذاها میتواند بر کاهش کلی مهارتهای شناختی از جمله در بخشهایی از مغز که کنترل عملکرد اجرایی را برعهده دارند - به عبارت دیگر توانایی پردازش اطلاعات و تصمیمگیری - اثرگذار باشد.
در این مطالعه، غذاهای فوقفرآوریشده غذاهایی «با فرمولاسیون [دستورالعمل ساخت]صنعتی (روغن، چربی، قند، نشاسته و پروتئین ایزوله) که حاوی هیچ ماده غذایی کاملی نیستند یا ارزش غذایی کمی دارند و معمولا طعمدهنده، رنگ، امولسیونکنندهها و سایر افزودنیهای تزیینی دارند»، تعریف شدند.