زیست فناوری دریایی به دنبال بهبود و افزایش کیفیت زندگی با استفاده از موجودات آبزی است که در تولید غذا و انواع داروها و محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند.
اجرای برنامههای ملی و ورود شرکتهای دانشبنیان و خلاق به این حوزه تاحدودی میتواند این نقیصه را جبران و محصولات و منابع دریایی را به صنعت غذا، دارو و آرایشی و بهداشتی کشور وارد کند. منابعی مغذی و کاربردی که میتواند بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را مرتفع کند. ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین زمینه با کمک شرکتهای دانشبنیان و نهادهای مرتبط در تلاش است تا ۸ طرح ملی را برای ارتقای زیست دریا در کشور به اجرا بگذارد.
«کشت جلبک»، «تولید تخم تمام ماده قزلآلا»، «پرورش ماهی»، «پرورش میگو»، «تولید امگا ۳»، «تولید ژلاتین از ضایعات آبزیان»، «تولید تن ماهیان به عنوان جایگزین گوشت قرمز» و «تولید خاویار»؛ برنامه هایی است که در این زمینه اجرا خواهد شد.
ستاد توسعه زیست فناوری در بهره برداری از منابع زیست دریا در حوزههای اصلاح نژاد آبزیان، واکسن و بهداشت آبزیان، پرورش جلبک و میکروجلبک، تولید گوشت ماهیان، تولید مواد زیستی و تولید سوخت زیستی متمرکز شده است.