رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: اولویت برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر در فضای باز و یا فضای مسقف با تهویه مناسب با رعایت فاصله فیزیکی عزاداران حسینی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، مهندس سید رضا غلامی، با بیان اینکه رعایت شیوه نامههای بهداشتی برای حفظ سلامت عزاداران، ضروری است، افزود: استفاده از ماسک به ویژه در محیطهای بسته، رعایت فاصله فیزیکی در فضای باز و بسته و تهویه مناسب اماکن عزاداری، از اهمیت بالایی برخوردار است. توصیه ما به سالمندان این است که تا حد امکان از حضور در محیطهای شلوغ خودداری کنند و یا در محیطهای شلوغ، حاضر نشوند.
وی ادامه داد: برنامه ریزی لازم از سوی بازرسان بهداشت محیط از چند روز قبل از ماه محرم و هماهنگیها با هیئتها و سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده است. نظارتهای بهداشتی شبانه روزی توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی در حال انجام است که تا کنون گزارشی از مشکل هیئتها و تکایا نداشته ایم. رویکرد ما آموزش و اقناع سازی هیئتها بوده است.
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: رابطان بهداشتی با هیئتهای عزاداری همکاری دارند و نکات بهداشتی توسط اعضای هیئت ها، کنترل و بازرسی میشود و تا کنون بیش از ۶۵ درصد هیئت ها، این رابطان را به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی کرده اند.
مهندس غلامی تصریح کرد: برای پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیردار به عزاداران، توجه به نکات بهداشتی مواد غذایی، ضروری است. سلامت آب توسط نیروهای وزارت بهداشت و آبفا در سطح شهرها و روستاها کنترل میشود. در دستورالعمل ابلاغی، مشخص شده که اولویت اطعام دهی و نذورات، مواد غذایی خشک است.
وی با اشاره به ضرورت حفظ نکات در طبخ غذای گرم، یادآور شد: یکی از نکات مهم در سلامت غذای گرم، رعایت بهداشت فردی افرادی است که در تهیه، طبخ و توزیع نذورات، درگیر هستند. از سوی دیگر، رعایت بهداشت محیط طبخ و توزیع غذا نیز اهمیت زیادی دارد. باتوجه به گرمای هوا، توصیه میشود که غذای گرم بسته بندی، بیش از دو ساعت در فضای بیرون، نگه داری نشود. عزاداران هم لازم است در سریعترین زمان، غذای نذری را میل کرده و یا سریعا در یخچال، نگه داری کنند.
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: ظروف یکبار مصرف برای اطعام و نذورات هم باید مناسب و ترجیحا ظروف پلمیرهای با منشا گیاهی برای غذا و نوشیدنی گرم و ظروف پلاستیکی نازک برای غذا و نوشیدنیهای سرد، مورد استفاده قرار گیرد. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، تجربه پذیر نبوده و تخریب پذیر هستند و ممکن است مشکلاتی را برای محیط زیست و انسانها ایجاد کنند.
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تهویه مناسب در فضاهای مسقف در دستور کار هیات امنای هیئتها و تکایا قرار گیرد به ویژه در مناطق گرم، حتما همزمان با استفاده از سرمایش، درب و پنجرهها باز باشد.