رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها به رشد ۱۵۰۰ میلیارد تومانی و افزایش بهره وری ۱۸۰ کیلویی در هر هکتار دست یافته ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، اکبر فتحی در جلسه بررسی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، اقدامات انجام شده در حوزه جهش تولید در دیمزارهای استان را طی دو سال گذشته قابل قبول دانسته و اظهار داشت: امسال سومین سالی است که این طرح با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اجرا میشود و در ملاقاتهای میدانی با کشاورزان، آنها از اجرای این طرح و برداشت مازادی که در نتیجه آن از زمینهای خود داشته اند ابراز مسرت نموده و نتایج طرح جهش تولید را به صورت ملموس احساس کرده اند.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر باقی مانده زمین به صورت آیش معنا و مفهومی در آذربایجان شرقی ندارد، گفت: ما از نخستین استانهایی بودیم که در کشور اجرای این طرح را آغاز کردیم و در زمینهایی که باید آیش میماند، حبوبات، کلزا و گلرنگ کشت میگردد و این کشت تناوبی باعث شده است تا در هر هکتار نیز ۱۸۰ کیلو افزایش عملکرد داشته ایم.
فتحی سودآوری اجرای این طرح را ۱۵۰۰ میلیارد تومان دانست که به ازای سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری مستقیم و اعطا تسهیلات بانک ملی به کشاورزان برای خرید ادوات دنباله بند، بازدهی بسیار فوق العادهای است.
وی تلاش بیشتر را لازمه کسب موفقیتهای بزرگتر در اجرای این طرح دانسته وافزود: البته ما باید همه توان خود را به کار بگیریم تا از مرحله کاشت تا داشت و برداشت را مکانیزه کنیم.
او با اشاره به ابراز رضایت رهبر معظم انقلاب از اجرای این طرح و دستور ایشان در خصوص اجرای با قدرت طرح جهش تولید در دیمزارها با توجه به موفقیت کسب شده را مایه مسرت مجموعه جهادکشاورزی دانسته و گفت: از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تشکر و قددانی میکنیم که در تمام مراحل اجرای این طرح در کنار کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی بوده است.
وی آموزش به کشاورزان را از الزامات اجرای این طرح دانست، گفت: برای اجرای بهتر این طرح باید تفاهم نامهای با سازمان صداوسیما منعقد نماییم تا آموزشهای لازم از طریق رسانه ملی به روستائیان منتقل گردد و زمان درست کاشت، داشت و برداشت در هر مرحله اعلام شود.
فتحی در پایان حضور مستمر کارشناسان در همه مراحل اجرای طرح در سطح زمینهای کشاورزی، حضور کارگزاران بیمهها در روستاها برای بیمه نمودن دیمزارها، تامین کود مورد نیاز، تامین به موقع بذور اصلاح شده را موضوعی مهم در این طرح دانست و بر لزوم رفع چالشهای و مشکلات آن تاکید کرد.