وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه خبر داد، با آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی و شدت یافتن حملات هوایی رژیم علیه نوار غزه، ۶۵۰ واحد مسکونی در مناطق مختلف آسیب دیده است.
حمله اخیر در ادامه تجاوزاتی است که پیش از این در قدس، نابلس، جنین و دیگر مناطق کرانه باختری رود اردن شاهد بوده ایم. با توجه به تداوم محاصره نوار غزه در پانزده سال گذشته، تجاوز به این منطقه را باید بی توجهی به شرایط دشوار انسانی در نوار غزه تعبیر کرد، تجاوز به نوار غزه و مسدود شدن گذرگاههای منتهی به این منطقه از فلسطین، به مرور زمان شرایط انسانی را در سختتر میکند و مانع ورود نیازهای اساسی اعم از مواد مورد نیاز در بخش درمان و خدمات، به ویژه جلوگیری مانع ورود سوخت لازم برای فعالیت نیروگاه برق نوار غزه میشود در شرایطی که این نیروگاه این روزها به طور کامل از فعالیت بازمانده است. این اتفاقات، در ادامه مشکلات انسانی را بیشتر خواهد کرد، چون خدمات به شهروندان، تامین آب مورد نیاز شهروندان و تصفیه آب نیازمند برق است. در چنین شرایطی بخشهای عمومی با افزایش آمادگی، در پی آنند تا در حد توان به وظایف خود عمل کنند و تبعات فاجعه بار قطع برق را کاهش دهند.
در ادامه این کنفرانس خبری یکی دیگر از مقامات وزارت بهداشت گفت، بر اساس گزارش مطبوعاتی صادره از وزارت بهداشت در نوار غزه درباره شرایط بهداشتی و درمانی، که به مناسبت آغاز حمله وحشیانه اسرائیل به نوار غزه صادر شده است، تجاوزات اسرائیل همچنان ادامه دارد و در این مدت مناطق مسکونی بارها مورد حمله قرار گرفته اند تا شاهد شهادت ۱۳ نفر و زخمی شدن ۱۱۴ نفر دیگر باشیم. بسیاری از این مجروحان در بخشهای ویژه بیمارستانها بستری هستند. وزارت بهداشت از همان لحظات اولیه آغاز تجاوز در غروب روز گذشته، با افزایش سطح آماده باش بیمارستانها و به خدمت گرفتن تمامی کادر درمان فعال در این بخشها در پی خدمت رسانی به آسیب دیدگان برآمده است. تمرکز حملات اشغالگران اسرائیلی به مناطق مسکونی موجب شده است تا شاهد افزایش آمار قربانیان و زخمیها در میان شهروندان بی گناه باشیم. کادر درمان در بیمارستانها در پانزدهمین سال محاصره نوار غزه، بر اساس امکانات محدودی که دارند نهایت تلاششان را به کار گرفته اند، آنان با کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی روبرو هستند تا جایی که کمبودها در داروهای اساسی ۴۰ درصد در بخش تجهیزات ۳۲ درصد و در لوازم آزمایشگاهی و بانک خون ۶۰ درصد است به همین دلیل شرایط در بخش بهداشت و درمان بسیار نامطلوب است.
این مقام وزارت بهداشت افزود، تداوم مسدود بودن گذرگاه بیت حانون در برابر بیماران، به ویژه بیماران مبتلا به تومورهای سرطانی، بیماران قلبی و دیگر بیماران سخت، موجب شد تا شرایط جسمی دهها بیمار بدتر شود. این بیماران برای پیگیری معالجاتشان باید به خارج از نوار غزه سفر کنند، اما رژیم اشغالگر با تداوم تعطیلی گذرگاه بیت حانون موجب شد تا شرایط برای آنان دشوار و اوضاع آنان وخیمتر شود. اشغالگران هم زمان با تجاوزی که آغاز کرده اند مانع ورود برخی از تجهیزات درمانی و پزشکی به نوار غزه میشوند، از جمله مانع از آن میشوند که برای تعمیر تجهیزات پزشکی آسیب دیده بتوان لوازم مورد نیاز را وارد نوار غزه کرد. با توجه به توقف فعالیت نیروگاه برق نوار غزه، وزارت بهداشت به صورت رسمی شمارش معکوس برای توقف خدمات درمانی در تمامی بیمارستانها را آغاز کرده است در نتیجه ساعات آینده میتواند برای کادر درمان ساعات دشواری تلقی شود. قطع جریان برق در نوار غزه تهدیدی خطرناک برای ادامه فعالیت بخشهای مختلف بیمارستانی، از جمله سی سی یو، بخش جراحی، آزمایشگاهها، بانکهای خون، تامین اکسیژن و حتی در بخش تامین آب منازل است و پیداست که چنین شرایطی میتواند فاجعه انسانی و بهداشتی در نوار غزه به دنبال داشته باشد. وزارت بهداشت از اورژانسها و کمیتههای فرعی در مناطق مختلف خواسته است برای خدمات رسانی به مجروحان در مناطق مختلف تلاش بیشتری داشته باشند. ما در وزارت بهداشت از تمام موسسات بین المللی، انسانی و امدادرسانی میخواهیم تا به مسئولیتشان در فشار بر اشغالگران آگاه باشند به این امید که شاید با گشوده شدن گذرگاه بیت حانون گشایشی برای بیماران سخت ایجاد شود و نیازهای فوری کادرهای درمانی از جمله نیاز به سوخت بر آورده شود. سوخت موجود در بیمارستانها تا ساعاتی دیگر به پایان میرسد و میتوان گفت، بخش درمانی تا توقف کامل فعالیتهایش ۷۲ ساعت فرصت دارد. بیمارستانهای نوار غزه به بیش از دو هزارو پانصد لیتر در ساعت سوخت نیاز دارند تا به فعالیتهایشان ادامه دهند به همین منظور تاکید ما این است که برای تامین سوخت، دارو و تجهیزات بیمارستانها تلاش شود به این امید که در ادامه از بروز فاجعه انسانی جلوگیری شود.
در ادامه این کنفرانس تاکید شد، در شرایط این چنینی نیاز است به برخی مسائل تاکید داشته باشیم، اولین مورد خطاب به شهروندان فلسطینی است، شهروندان به اظهار نظرهای بی اساس و دروغ پراکنیها توجه نداشته باشند، زیرا تلاشهایی در جریان است تا میان مردم شکاف ایجاد شود در شرایطی که مبنای توانمندی ما در برابر دشمن اشغالگر، وحدت داخلی و حمایت از مقاومت است. اینگونه حمایتها برای تقویت مقاومت و در دفاع از مردم ضروری است و چنین دفاعی منطبق با قوانین بین المللی و شریعتهای آسمانی است. پیام دیگر خطاب به اشغالگران است که تصور میکنند جان فلسطینیان کم ارزش است و میتوانند آن را در مسیر انتخابات اسرائیلی خرج کنند تا بتوانند آرای بیشتری تصاحب کنند. سخن ما این است که جان شهروندان فلسطینی ارزشمند است و خون فلسطینیان هرگز وجه المصالحه رقابتهای انتخاباتی در اراضی اشغالی قرار نخواهد گرفت. این مردم از برنامههای اشغالگران آگاهند و ممکن نیست طرح دشمن در این زمینه به موفقیت برسد. پیام سوم ما به جامعه بین المللی است، متاسفانه این میزان سرکشی دشمن علیه فسلطین نتیجه دوگانگی در استانداردهای جامعه بین الملل و نهادهای زیر مجموعه آن است که در حوزه حقوق بشر مسئولیت دارند. آنچه از این نهادهای بین المللی انتظار میرود اینکه در حوزه حقوق بشر، مجری قوانین بین الملل و در برابر تجاوزات و جنایات اشغالگران به مسئولیت خود آشنا باشند و در باره فلسطینیان همانگونه سخن بگویند که درباره جنگ اوکراین سخن میگویند. انتظار میرود جامعه بین الملل همانگونه که به اتفاقات دیگر مناطق جهان توجه دارد به موضوع فلسطین نیز توجه داشته باشد.