سازمان دامپزشکی کشور دستورالعملهای بهداشتی را به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، این دستورالعملها با رویکرد حفاظت از بهداشت عمومی از جمله سلامت عزاداران حسینی به ویژه در شرایط کرونا لازمالاجرا است.
بر پایه این گزارش، سازمان دامپزشکی کشور ضمن پاسداشت مقام سالار و سید شهیدان و آیینهای گرامیداشت تاسوعا و عاشورای حسینی در دستورالعمل بهداشتی خود، رعایت چهار نکته را در سراسر کشور را الزامی اعلام کرده که به قرار زیر است:
۱- وجود اکیپهای سیار و ثابت دامپزشکی در شبکهها و شهرستانها (اعم از دکتر دامپزشک، کارشناسان، کاردانان و تکنسینهای دامپزشکی و بهداشت گوشت) به همراه مسوول نمایندگی، ولی فقیه و ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت ۷ تا ۱۴،
۲- حضور اکیپهای نظارت بهداشتی دامپزشکی به صورت سیار در سطح شهر در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و در صورت لزوم اقدام به بازرسی لاشههای قربانی؛ استقرار همکاران به عنوان پاسخگویی تلفنی و هماهنگ کننده بین شهروندان و اکیپهای عمل کننده (سیار) در سطح شهر در هر یک از شبکههای دامپزشکی با عنایت به اولویت کشتار دامهای قربانی در کشتارگاههای هر شهر
۳- موظف بودن کشتارگاههای دام به جلوگیری از تجمع بیمورد مردم در واحد و رعایت پروتکلهای بهداشتی مرتبط با بیماری کووید ۱۹،
۴- آمادگی لازم به منظور پذیرش دامهای قربانی و ذبح آنها از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و استقرار بازرس بهداشتی گوشت و ناظر شرعی در محل کشتارگاه و آماده به کار بودن در کنار پیش بینی خودروی سردخانه دار برای حمل لاشه دامهای قربانی نکاتی ضروری است که در برنامه ریزی دستورالعمل اتخاذ شده ملاحظه خواهد شد.
براساس این گزارش، بازرسین بهداشتی موظفند در بازرسی بهداشتی پیش از کشتار، آثار آلودگیهای انگلی خارجی و نیز تبدار بودن دام را مورد توجه ویژه قرار دهند و از سوی دیگر برای جمعآوری لاشه و آلایش غیرقابل مصرف با نظارت دامپزشکی شهرستان به نحو مناسب و از چرخه مصرف خارج و امحا کردن آن اقدام کنند.
در مورد اطلاعرسانی نیز، اطلاعات لازم به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی به ویژه در زمینه امکان انتقال بیماری و ابتلای مصرف کنندگان از طریق مصرف گوشتهای غیربهداشتی (در قالب اطلاعیه، توضیحات شفاهی و ...) توسط روابط عمومی ادارات استانی به سمع مردم عزیز خواهد رسید و توصیه به شهروندان از جمله نکات مهم است. در عین حال باید توجه شود که مصرف گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی انجام گیرد. (قرارگیری لاشه بلافاصله پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه در یخچال و جگر به مدت ۴۸ساعت).
این گزارش میافزاید؛ براساس برنامهریزی صورت گرفته اطلاعات لازم به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی و اعتمادسازی به شهروندان و اهمیت ذبح و نظارت به شیوه مناسب توسط ناظرین شرعی اطلاعرسانی میشود و روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استانها موظف هستند با تهیه اطلاعیه جهت پخش از طریق صداو سیما و مساجد، درج در نشریات محلی و استانی، طرح در نماز جمعه با ذکر دقیق آدرس و شماره تلفن برای تماس شهروندان؛ تهیه پلاکارد ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و نصب در میادین اصلی شهر، مساجد و کشتارگاهها و ... برای راهنمایی مردم به منظور کشتار دامهای قربانی در کشتارگاهها؛ همکاری با خبرنگاران جراید محلی و صدا و سیمای استان در زمینه تهیه عکس، گزارش، خبر و فیلم از امکانات فراهم شده و انجام گرفته در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی؛ اخذ سفارش توسط قصابیها و مراکز مجاز عرضه فرآوردههای پروتئینی از عموم مردم، برای کشتار دام در کشتارگاههای استان و عرضه لاشه دام قربانی به متقاضیان با نصب لیبل لاشه قربانی، اقدام و مراتب را به اطلاع عموم برسانند.
بر پایه این گزارش، درج توصیههای بهداشتی لازم (از جمله لزوم مصرف لاشه ۲۴ ساعت پس از نگهداری در یخچال) بر روی لیبل ضروری است.