به منظور رعایت اصول بهداشتی ۳۴ گروه برذبح قربانی در روز تاسوعا و عاشورا در همدان نظارت می کنند.
مدیرکل دامپزشکی همدان باتاکید بر اینکه در ذبح دام باید همه اصول بهداشتی و پیشگیری از انتقال بیماریها رعایت شود، تصریح کرد: گروههای ثابت و سیار برای نظارت بر ذبح بهداشتی دام در روزهای تاسوعا و عاشورا به حالت آماده باش درآمده است.
محمود رضا رسولی با اشاره به اینکه توزیع گوشت قربانی باید یک روز پس از ذبح انجام شودافزود: به منظور حفظ سلامت گوشت و جلوگیری از انتقال بیماری، بهتر است ذبح دام قربانی در کشتارگاههای صنعتی انجام و پس از گذشت ۲۴ ساعت، نسبت به توزیع گوشت قربانی اقدام شود،چون کشتارگاههای صنعتی مجهز به اتاق پیشسرد هستند.
وی با اشاره به اینکه قرار دادن گوشت در اتاق پیشسرد از آلودگی گوشت و انتقال بیماریها جلوگیری میکند، تصریح کرد: متاسفانه برخی از مردم به این موضوع توجه ندارند و پس از ذبح سنتی دام اقدام به توزیع و مصرف گوشت آن میکنند.
همچنین مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مهم دامپزشکی تامین امنیت غذایی مردم و سلامت جامعه است، گفت: در زمینه واکسیناسیون دامهای استان، ۷۵ درصد افزایش داشته است.
آقای رسولی از واکسیناسیون بیش از ۱۰۰ هزار دام سبک در استان خبر داد و گفت: این عملیات برای حفظ سرمایههای استان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته کاهش ۴۵ درصدی کانون بیماریهای دامی وجود داشت، تصریح کرد: این موفقیت حاصل انجام اقدامات بهداشتی و مراقبتی در این استان است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور سامانه بازرسی آنلاین مواد خام دامی در همدان راهاندازی شده است، گفت: تجهیز آزمایشگاه مرکزی اداره دامپزشکی از دیگر اقدامات این اداره کل است.
وی به شیوع بیماری تب مالت در استان همدان اشاره کرد و افزود: تب مالت یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق مصرف لبنیات سنتی آلوده و تماس با دام آلوده منتقل میشود. بخار ناشی از ترشحات دام آلوده هم میتواند حامل آلودگی باشد، بنابراین باید حتما هنگام تماس با دام حفاظت فردی انجام شود.
همچنین مصرف شیرخام و لبنیات غیر پاستوریزه بسیار خطرناک بوده و خطر ابتلا به بیماری را تشدید میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: چون هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به تب مالت در انسانها وجود ندارد، پس تنها راه جلوگیری از انتقال و ابتلا به این بیماری رعایت موارد بهداشتی است.کنترل تب مالت باید منطقهای باشد چراکه با جابهجایی دام از منطقهای به منطقه دیگر سبب انتقال بیماری میشود. محمود رضا رسولی گفت: تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در استان گزارش نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطر نشان کرد:شماره سراسری ۱۵۱۲ دامپزشکی، برای شهروندان پیش بینی شده تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را سریعاً گزارش کنند.