شیر مادر اساسیترین مادهای است که میتواند بهتنهایی تمام نیازهای تغذیهای شیرخوار را از بدو تولد تا پایان ۶ ماهگی تأمین کند
مرضیه اصدق با اشاره به فواید و تاثیرات شیردهی بر سلامت نوزاد، افزود: شیر مادر علاوه بر تغذیه نوزاد از او محافظت می کند. شیر مادر مملو از ترکیبات زنده از جمله سلولهای بنیادی ، گلبولهای سفید و باکتریهای مفید و همچنین سایر مؤلفه های فعال زیستی مانند آنتی بادی ها ، آنزیم ها و هورمون ها است که همگی به مبارزه با عفونت ، جلوگیری از بیماری و همچنین در رشد طبیعی نوزاد تاثیر بسزایی دارد.
وی تصریح کرد: نوزادانی که به طور انحصاری در شش ماه اول زندگی خود از شیر مادر تغذیه میکنند، کمتر از سایر نوزادان از بیماری های گوارشی(مشکلات معده و روده )، سرماخوردگی و آنفولانزا ، عفونت گوش و قفسه سینه رنج می برند.
معاون مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به آغوز یا همان شیر اول مادر گفت: آغوز مقادیر زیادی ایمونوگلوبولین و همچنین چندین پادتن دیگر را فراهم می کند. هنگامی که در معرض ویروس یا باکتری قرار دارید ، بدن شما شروع به تولید آنتی بادی هایی می کند که بعد از مدتی به داخل شیر می روند.
اصدق تصریح کرد: شیر مادر به طور خاص رشد نوعی باکتری را تشویق می کند ، که باکتری های مفیدی هستند که می توانند بسیاری از باکتری های گرم منفی و انگل ها را مهار کنند. در حقیقت ، تفاوت چشمگیر بین باکتریهای موجود در روده نوزادان تغذیه شده با شیر مادر و نوزادان تغذیه شده با شیر خشک وجود دارد.