رئيس جمعیت هلال احمر کشور گفت نیروهای عملیاتی و میدانی جمعیت هلال احمر پررنگ، پرنشاط و جهادی وارد کار شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمعیت هلال احمر کشور با حضور در برنامه صف اول در خصوص سیلابهای اخیر و عملکرد اين سازمان در کمک رسانی به سیل زدگان گفت: از قبل هشدارها و اخطارهای هواشناسی را داشتیم، لذا بر اين اساس، برنامه ریزی دقیقی را در جمعیت هلال احمر هم برای اطلاع رسانی و حفظ آمادگی، هم برای پیشگیری از خسارتهای بیشتر و امدادرسانی بهتر انجام دادیم که بتوانیم تلاش کنیم خسارت ایجاد نشود. پیرحسین کولیوند افزود: بالغ بر ۲۴ استان کشور متأثر از سیل و سیلاب بود و در این مدت ما به ۱۴۳۲ روستا امدادرسانی کردیم، ۱۶۲ محور مواصلاتی بسته شد که آنجا ما امدادرسانی کردیم؛ ۱۶۸ شهرستان متأثر از سیل و سیلاب بود. حدوداً ۷۹ هزار نفر را در این ایام امدادرسانی کردیم و ۳۵۶۹ نفر را از محل پرخطر به منطقه امن منتقل کردیم که همه دستگاهها از جمله سپاه، ارتش، نیروهای جهادی و خیرین، و هیأت ها کمک کردند. حدوداً براي ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر اسکان اضطراری انجام دهیم و ۵۶ مصدوم را توسط بالگرد منتقل کنیم. الحمدلله نیروهای عملیاتی و میدانی جمعیت هلال احمر پررنگ، پرنشاط و جهادی وارد کار شدند.
وي ادامه داد: از ۹۰ جان باختهای که در کل کشور داریم، حدود ۴۰ تن مربوط به استان تهران است که حدود نيمي از جان باختگان متعلق به امامزاده داوود است، و نيم ديگر مربوط به سمت فیروزکوه و شهرستانهای دیگر تهران هستند. سیلابی که امامزاده داوود را در بر گرفت، سیلاب سنگینی بود و متأسفانه خیلی از هموطنان دچار آسیب شدند. کولیوند با تکذيب شايعه مربوط به مفقود شدن ۲۰۰ نفر گفت: خیلی وقتها شبکههای معاند شروع به شایعه پراکنی و حرفهای دور از واقعیت میکنند؛ در همان لحظه اولیه در امامزاده یک ستاد مدیریت بحران به ریاست وزیر کشور تشکیل شد، آنجا ما بلافاصله کمیته مفقودین، کمیته لجستیک، کمیته عملیاتی و کمیته امنیتی تشکیل دادیم.
پیرحسین کولیوند در ادامه گفت: در ۱۲ استان کشور عملیات جستجو، نجات و امدادرسانی همچنان ادامه دارد، اما کار در مابقی استانها تقریباً به آخر رسیده است، ولی در این ۱۲ استان همچنان نیاز به امدادرسانی است و فکر میکنم ظرف ۲۴ ساعت، ۴۸ ساعت آینده آنها هم شرایط شان خیلی پایدارتر و بهتر خواهد شد. وي در خصوص هشدارهای هواشناسی براي موج تازه در شمال کشور از روز شنبه گفت: ما به عنوان جمعیت هلال احمر بر اساس وظایفی که داریم به محض این که هشدارها اعلام میشود و به ما میرسد خیلی سریع برنامه ریزی میکنیم و قبلا هم همین کار را کردیم، همچنين تلاش میکنیم از طریق مردم هم به نوعی این فرهنگ سازی ایجاد شود و کمک بگیریم و در آن هم حمایت کنند.
در ادامه رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص بزرگترین اجتماع بشری در اربعین که سیل گستردهای از جمعیت برای زیارت حضرت امام حسین (ع) میروند، گفت: برای خدمت رسانی به زائران پیاده روی اربعین حسینی (ع) جلسات مفصلی با ستاد مرکزی اربعین و هم جداگانه با کمیته تخصصی خودمان داشتیم. ما از مرزهای شرقی و شمالی کشورمان و همه محورهای مواصلاتی تا مرزهای غربی پوشش امدادی زائران را داریم چه زائران داخل کشورمان که با خودرو به مرز میروند، چه زائرانی که از کشورهای همسایه شمال غرب و شرق کشورمان از طرف پاکستان و افغانستان... میآیند. بر اساس برنامه ریزی، تعداد قابل توجهی آمبولانس همراه خود میبریم که مجوزهایش را با کشور عراق هماهنگ کردیم، اتوبوس آمبولانس و خودروی فرماندهی همراه خود میبریم و چهار فروند بالگردمان هم کنار مرز آماده است، اما اگر لازم شد که منتقل کنیم به کشور عراق هماهنگی هایش را انجام دادیم. با ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه و ارتش هماهنگ کردیم دو فروند هواپیما که حالت بیمارستان دارد آماده است که اگر مجبور شدیم تعدادی بیمار یا مصدومی را منتقل کنیم بتوانیم از طریق هوایی خیلی سریع منتقل کنیم. دارو، تجهیزات و امکانات لازم تهیه شده، و همه بسته بندی شده، آماده ارسال است و اعزام میکنیم.
وي گفت: ما آموزشهای مختلفی درباره اينکه چطور این مسیر پیاده روی را انجام دهیم و کاملاً مدیریت کنیم داریم؛ حتی یک کتابی در این خصوص نوشتیم، در قالب پن فلت، در قالب کلیپهای کوتاه، در قالب آموزشها ما میتوانیم به مردم یک سری آموزشهای عمومی بدهیم، یک سری آموزشهای مهارتی برای برخی کارکنانمان داریم، یک سری آموزشهای تخصصی برای پزشکان و پرستاران و عزیزانی که میخواهند آنجا کمک کنند. این اقدامات را هم برای اربعین انجام دادیم و با تمام توان پیگیری میکنیم.
وي با اشاره به توفیقات بین المللی جمعیت هلال احمر گفت: در این ایام کوتاه عالیترین نشان صلیب سرخ جهانی در مجمع عمومی به جمعیت هلال احمر ایران تعلق گرفت؛ جمعیت هلال احمر به عنوان رئیس کمیسیون پیش نویس برنامه و مصوبات مجمع منتخب شد. در آن مجمع عمومی در تمام برنامهها ما فعال بودیم و همین باعث شد سه کرسی مدیریتی از صلیب سرخ گرفتیم، دو تا در ژنو یکی در مدیترانه شرقی؛ هم اکنون نماینده مان در مدیترانه مستقر شده، و ماه بعد نيز در ژنو مستقر میشوند. رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت: ما به آمبولانس، خودروی نجات، تجهیزات کوهستان، تجهیزات ساحلی، تجهیزات امدادی، و به نوسازی و بازسازی تجهیزات لجستیکي نیاز داريم. بالگردهایمان هم همین طور باید بروزرسانی شوند و تعدادشان اضافه شود، ما نياز به بالگرد دید در شب داریم و از همه مهمتر بايد آموزش همگانی را در دستور کار قرار دادیم.