در منطقه کشمیر تحت کنترل هند، مراسمهای مذهبی مربوط به عاشورا فقط به مسلمانان شیعه اختصاص ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه خبری «پرس تی وی»، در منطقه کشمیر تحت کنترل هند، مراسمهای مذهبی مربوط به عاشورا فقط به مسلمانان شیعه اختصاص ندارد. مسلمانان از شاخههای دیگر هم در مراسمهای عزاداری در ماه قمری محرم به سوگواری میپردازند.
شاهانا بات، خبرنگار پرس تی وی در گزارشی از کشمیر تحت کنترل هند گفت: با شروع ماه محرم، منطقه کشمیر تحت کنترل هند که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل میدهند، سیاهپوش میشود. پارچه نوشتهها و پرچمهای سیاه در سراسر منطقه نصب میشوند تا به مردم یادآوری کنند ۱۳۰۰ سال پیش در نبرد کربلا چه گذشته است.
مراسمهای عزاداری محرم توسط مسلمانان شیعه در سراسر جهان برگزار میشود، اما در کشمیر شرایط به طور کامل متفاوت است، چون این مراسم با حضور شیعیان و اهل سنت برگزار میشود.
پیر سمیر صدیق، محقق در زمینه دین اسلام گفت: از منظر اسلام، ما همه مسلمان هستیم و وظیفه داریم آموزههای حضرت محمد (ص) و اهل بیت ایشان را ترویج بدهیم. نبرد کربلا فقط درس ایستادگی در برابر ظلم را به ما یاد نمیدهد بلکه نمونهی اعلایی از این است که امام حسین (ع) چطور به تنهایی و به نمایندگی از کل بشریت، توانست حاکم ظالم قدرتمندی را با عزم راسخ خویش شکست بدهد.
خبرنگار در ادامه گفت: کشمیر، که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند، به وحدت عمیق بین مسلمانان شیعه و سنی مشهور است. مراسمهای محرم بخشی از تاریخ مذهبی کشمیر بوده اند، اما از زمان شروع قیام علیه هندوستان در این منطقه در اوایل دهه نود میلادی، برگزاری مراسمها ممنوع شده است و عزاداریها به مناطق خاصی محدود شده است.
در شرایطی که ادعا میشود حالت عادی در کشمیر برقرار است، سازمانهای مذهبی در این منطقه سالها ست که تسهیل شرایط برگزاری مراسمهای محرم را خواستار شده اند، اما مقامات کشمیر همچنان با دیده تردید به این مسئله نگاه میکنند. آنها امسال، مسیرهای خاصی برای برگزاری مراسمها تعیین کرده اند. با وجود این، بسیاری چنین اقداماتی را دخالت در امور مذهبی به حساب میآورند.
آقا سید مجتبی، عضو انجمن شریعه شیعیان، گفت: ما یک دعوای مبتنی بر منفعت عمومی به راه انداختیم و انتظار داشتیم دیوان عالی طرف مردم را بگیرد. اما باز هم ناامید شدیم، چون دیوان عالی دوباره مسئله را به مقامات اجرایی محلی ارجاع داد. ما از دههی نود میلادی، همین حرفها را شنیده ایم. تمام حقوق ما، چه مدنی و چه مذهبی، آهسته و پیوسته از ما گرفته شده است.
خبرنگار همچنین گفت: پیر و جوان، با شور و هیجان خاصی، در مراسمهای مذهبی شرکت میکنند. برگزاری مراسمهای عزاداری در ماه محرم، عهدی است که قرنها پیش بسته شده است تا پیروان حضرت محمد (ص) و اهل بیت ایشان اجازه ندهند جهان بزرگترین فداکاری برای بشریت را که از سوی امام حسین (ع)، نوه حضرت محمد (ص) صورت گرفت، به فراموشی بسپارد.
امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یاران ایشان، بیش از ۱۳۰۰ سال پیش با نیروهای پلید یزید، خلیفه اموی، در نبرد کربلا در جنوب عراق، جنگیدند. امام حسین (ع) مرگ را به تبعیت از نقشههای شیطانی یزید ظالم ترجیح داد.
مردم کشمیر، پیر و جوان و زن و مرد، در طول ماه مقدس محرم، در کنار یکدیگر جمع میشوند تا به سخنرانیهای محققان و رهبران مذهبی درباره اهمیت نبرد کربلا گوش بدهند و به شهدای کربلا ادای احترام کنند و این سنت و آموزههای کربلا را زنده نگه دارند.
خبرنگار در پایان گزارش خود گفت: محققان مذهبی در کشمیر معتقدند حالا زمان اتحاد شیعه و سنی علیه دشمنان اسلام است. اتحاد، ابزار مبارزه علیه آنهایی است که سعی دارند با گسترش اسلام هراسی به منافع شخصی خود برسند.