وزیر صمت گفت: تمرکز ما در حوزه دانش بنیان این است که بنگاههای بزرگ رابیاوریم تا وارد تحقیق و توسعه بشوند تا یک بازار گسترده برای دانش بنیانها ایجاد شود.
وی افزود: بدنبال تقویت این بخش هستیم نمونههای خوبی در حوزههای میکرو الکترونیک، خودرو و بخشهای شیمیایی معدنی دیده میشود. به طور کلی نیازهای بخش دفاع گسترده است.
وی در پاسخ به اینکه سهم دانش بنیانها در صنعت چقدر است گفت: اینکه شرکتهای دانش بنیان چه سهمی در فناوریهای نوین دارند باید بگویم سهم بالایی است، اما اینکه چه میزان در اقتصاد نقش دارند در حال حاضر پایین است، چون هنوز به مقیاس نرسیده اند.
وزیر صمت ادامه داد: مثلا ما یک واحد صنعتی داریم سود خالص آن در سال گذشته ۸۰ هزار میلیارد تومان بود اگر سه درصد این شرکت بیاید در فعالیت دانش بنیاد یک جهش جدی بوجود آید به همین خاطر تمرکز ما در حوزه دانش بنیان این است که بنگاههای بزرگ رابیاوریم تا وارد تحقیق و توسعه بشوند تا یک بازار گستردهای برای دانش بنیانها ایجاد شود و مهمتر اینکه این ارتباط برقرار میشود و در اقتصاد خودش را نشان میدهد به طوری که هم اکنون این موضوع در تجهیزات پزشکی نمود روشن داشته، اما در خیلی از صنایع هنوز نشان داده نشده است.
وی بیان اینکه تمرکز ما این است که شرکتهای بزرگ را متصل کنیم به شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: یکی از روشهای حمایت از محصولی که امکان ساخت آن در داخل وجود دارد جلوگیری از واردات آن است.
فاطمی امین گفت: معیارهایی، چون قیمت، کیفیت مناسب، درزمان مناسب وبا کارایی مناسب مواردی است که محصول تولید شده داخل را قابل استفاده میکند. در آن جایی که این پنج معیار است ما باید از محصول داخلی حمایت کنیم و اتفاقا وظیفه ما همین است که با این کار اشتغال و ارزش افزوده در کشور حفظ شود و فرصت شغلی ایجاد شود. اما میگوییم تنها راه این نیست.
وی با بیان اینکه ما میتوانیم بازار و تقاضا ایجاد کنیم تصریح کرد: اگر بنگاههای بزرگ را به سمت تحقیق و توسعه سوق بدهیم فضای ورود دانش بنیانها به بازار ایجاد میشود، زیرا اگر استانداردها در برخی محصولات ارتقا یابد و یک بازار و تقاضایی برای کار دانش بنیان ایجاد میشود.