سرپرست شرکت آب منطقهای همدان گفت: حجم ذخیره سد اکباتان به ۳.۵ میلیون مترمکعب رسید که بسیار محدود است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی منابع آب شهر همدان محدود است افزود : شهرستانهای نیمه جنوبی استان مشکلی برای تامین آب ندارند و بر اساس برنامهریزیها، آب مورد نیاز آنها تامین شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان همدان تصریح کرد: شهرستان ملایر به واسطه داشتن سد کلان، تصفیهخانه، خط انتقال و شبکه آب زیرزمینی، مشکلی در تامین آب ندارد.
وی تاکید کرد : شهر همدان با وجود بهرهبرداری از همه ظرفیتهای موجود با خشکسالی شدید مواجه شده است و سطح منابع آب زیرزمینی نیز به شدت کاهش یافته است.
ضروری گفت : برای تامین آب مورد نیاز مردم، اکنون در دشت همدان-بهار از طریق چاهها با ظرفیت برداشت ۳۷۰ لیتر در ثانیه آب برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نهایی برداشت از این چاهها به ۷۰۰ لیتر در ثانیه هم میرسد افزود: این مقدار برداشت نیز نیاز آب همدان را برطرف نمیکند.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان همدان تصریح کرد : آب مورد نیاز آشامیدن مردم همدان نزدیک به ۲ هزار لیتر در ثانیه است که اکنون یکهزار و ۲۰۰ لیتر از آن، از طریق سد اکباتان تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه سد اکباتان اکنون ۳.۵ میلیون متر مکعب آب دارد خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبهای زیرزمینی، تنها راه برای تامین آب مورد نیاز این شهر، تامین آب از طریق طرح آبرسانی به همدان است.
ضروری با اشاره به اینکه طرح آبرسانی به همدان از سال ۱۳۸۳ تصویب و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است خاطرنشان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته اعتبارات خوبی به این طرح اختصاص یافت و سرعت اجرای آن شتاب گرفته است.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی این طرح در هفت سال گذشته تقریبا متوقف شده بود و از ۱۷ فروردین ماه امسال پروژه با سرعت خوبی پیش میرود.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به سفر رییس جمهور در هفته گذشته به استان همدان، افزود: رییس جمهور، استاندار و وزیر نیرو، پروژه آبرسانی به همدان را یکی از مهمترین طرحهای عمرانی مورد بررسی استان همدان در این سفر عنوان و بر اجرای سریع آن تاکید کردند.