رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: حامي تولیدکنندگان واقعی و منصف هستیم و حمایت از تولید همواره شعار اساسی ماست
به گزارش خبرگزاري صداو سيما احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: در حوزه ستاد تنظیم بازار که شاهد علنی شدن نقش اصلی که توجه به کارهای اساسی و کلان نگرانه است، نبودهایم و در این موضوع تضادي از حیث دولت و بخش خصوصی وجود داشته است.
وی افزود: واقعیت امر این است که تاکنون مردم احساس و ادراکی از نظارت بر تنظیم بازار نداشتهاند زیرا این نگاه رویکردی وجود داشته که بازار باید ذاتاً خودش کنترل کننده خود باشد؛ البته این نگاه، نگاه معقولی است اما در شرایط اقتصادی کنونی ما جوابگو نیست.
اصانلو گفت: حامیان تولیدکنندگان واقعی و منصف هستیم و حمایت از تولید همواره شعار اساسی ما است که در این راستا ایفای وظیفه میکنیم.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور ادامه داد: اگر اقتصاد بی سر و سامان نباشد اصلاً نیاز به وجود تعزیرات نیست مگر در موارد خاص نظارتی صورت گیرد.
وی گفت: در دولت قبلی اقدام بنیادی در حوزه بازار انجام نشده است و دولت فعلی برای از بین بردن زمینههای فساد کار سختی را در دست دارد که در حال اصلاح موارد متناقض است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور افزود: دستگاهها به دلیل فهم غلط از قوانین در خصوص نظارت بر بازار آن طور که باید در این زمینه ورود نکردهاند و باید چنین مواردی با هدف پیشبرد اهداف دولت در حوزه تنظیم بازار تغییر یابد.
وی گفت: موضوع تنظیمگری بازار شامل چهار حوزه نظارت، بازرسی، کشف و رسیدگی به تخلف تعریف میشود و به لحاظ دیدگاه و برداشتهایی که از قبل وجود دارد نهادها و دستگاههایی که وظیفه نظارتی داشتهاند متأسفانه به درستی عمل نکردهاند و امروزه باید جدیتر پای کار باشند.
اصانلو با اشاره به اينکه سازمان تعزیرات حکومتی در دورههای قبلی منفعل عمل کرده است که حاصل آن برخوردار نبودن ۲۱۰ شهر از تشکیلات تعزیراتی است.تصريح کرد: در حوزه لبنیات نیز تصور و رویکرد غلطی وجود داشت که فقط باید بر چهار قلم کالا قیمت گذاری شود که نتیجه این شد واحدهای تولیدی به تولید هر کالایی جز آن چهار کالا بپردازند و خودسرانه افزایش قیمت دهند و مردم هر روزه شاهد قیمت بیشتر نسبت به دیروز باشند.
وی ادامه داد: تمامی کالاهای تولیدی مشمول نظارت هستند و همچنین تمام کالاها و خدمات مشمول نظارت از حیث قیمت گذاری میشوند.
اصانلو گفت: برای جلوگیری از تخلفات قیمتگذاری و افزایش نامتعارف نرخ کالا در ستاد تنظیم بازار مصوب شده است که تولیدکنندگان با رعایت ضوابط تعیین شده قیمتگذاری را انجام دهند اما اگر مرتکب تخلف شوند با آنها برخورد خواهد شد.
وی افزود: نظارت بر ضوابط قیمتگذاری مشکل دارد و باید بر تمامی اقلام برای اجرای صحیح ضوابط قیمت گذاری نظارت صورت گیرد.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: سامانه ۱۳۵ تعزیرات با هدف تسهیل در ثبت شکایات مردمی در حوزه صنفی طراحی شده است و اکنون این سامانه به مرجع ثبت شکایت الکترونیکی تبدیل شده تا شکایات به شعب رسیدگی ارجاع و پس از صدور رای به شاکی ابلاغ شود.
وي ادامه داد: در گذشته یکی دیگر از مشکلات تعزیرات، بازدارنده نبودن مجازاتها بود که این موضوع با حمایت رئیس جمهور و مصوبه سران قوا با افزایش اختیارات ضمن کاهش زمان در رسیدگی رفع شد.