تولیدکنندگان مستقر در شهرکهای صنعتی، برای اجرای طرح توسعهی واحد صنعتی شان با چالش کمبود زمین رو برو شده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای عظیمی از تولید کنندگان ساعت دیواری در شهرک صنعتی نصیرآباد میگوید: ساعتهای دیواری این واحد، سال هاست با نشان ایرانی، مشتریهای خارجی دارد. اما کمبود زمین در شهرک صنعتی نصیرآباد، به مانعی بر سر راه طرح توسعهی کسب و کار این واحد تبدیل شده است. کسب و کاری که اگر توسعه یابد، میزان اشتغال زایی در این واحد صنعتی را از ۲۲۰ نفر به ۱۰۰۰ نفر افزایش میدهد.
تامین زمین در شهرک صنعتی، دغدغهی تولیدکنندگان دیگر این شهرک هم بود. طرح توسعهی تولیدکنندهی دیگری، همچون آقای عظیمی، معطل زمین مانده است.
آقای شاملو از تولیدکنندگان قفسههای فلزی نیز میگوید: حدود دو دهه است که انواع قفسههای فلزی مورد استفاده در فروشگاههای مختلف را تولید میکند. طی دو دهه فعالیت، توانسته برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی داشته باشد که البته با اجرای طرح توسعهی کارگاهش، ۲۰۰ نفر دیگر به این میزان اضافه خواهد شد. این تولید کننده توانسته در شهرک صنعتی پرند، خارج از شهرک صنعتی نصیرآباد، زمین مورد نظرش را برای اجرای طرح توسعهی کارگاهش تهیه کند.
آقای مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به کمبود زمین در شهرکهای صنعتی افزود: در بازدیدهایی که اخیرا از شهرکهای صنعتی کل کشور داشتیم، متوجه چالش تولیدکنندگان برای تامین زمین شدیم. پس از بررسیهای انجام شده، متوجه شدیم، زمین به تعداد کافی در شهرکهای صنعتی موجود است، اما برخی، این زمینها را احتکار کرده اند و زمین را در چرخهی تولید نیاوردند.
وی افزود: در مواردی هم برخی زمین را در شهرک صنعتی گرفته و سولهای بنا کرده اند، اما کار تولیدی در آنجا انجام نمیدهند و آنجا را اجاره میدهند.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: قانون و مجلس تاکید دارد که متقاضی حداقل ۱۸ ماه بعد از دریافت زمین در شهرکهای صنعتی، باید زمین را به چرخهی تولید بیارود که در غیر این صورت باید خلع ید صورت گیرد و زمین با روشهای مزایده در اختیار تولید کنندگان واقعی قرار گیرد.
مکتوب گزارش از: فائزه نوروز بیگی خبرنگار حوزه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما