شهبازی، بازرس خط کشتارگاه درباره اهمیت نظارت دامپزشکان در واحدهای تولیدی و کشتارگاهها گفت: سلامت محصولات غذایی در گرو کاری است که ناظران بهداشتی دامپزشکی انجام میدهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از میان ۱۷۰۹ عامل بیماری زا، تعداد ۸۳۲ عامل بیماری زا یعنی حدود ۴۹ درصد، از حیوان به انسان منتقل میشود. همچنین از میان ۱۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده در انسان، تعداد ۱۱۴ مورد آن از بیماریهای مشترک انسان و حیوانات است. این آمار اهمیت نظارت دامپزشکان بر دام و طیور و بر کشتارگاهها را دو چندان میکند.
حسین مردی، مسئول فنی ارشد کشتارگاه گفت: (ناظران بهداشتی) نفر اول و خط مقدم مبارزه با بیماریها هستند. بیماریهای مشترکی بین انسان و دام، سلامت جامعه را بسیار به خطر میاندازد.
شهبازی، بازرس خط کشتارگاه همچنین گفت: سلامت محصولات غذایی در گرو کاری است که ناظران بهداشتی دامپزشکی انجام میدهند.
در همین حال، این نظارتها علاوه بر واحدهای تولیدی در دام و طیور روستاییان و عشایر هم که یکی از منابع مهم تامین پروتئین و مواد غذایی کشور هستند، حائز اهمیت است. اما در عملکرد ناظران دامپزشکی در واحدهای تولیدی دام و طیور و کشتارگاهها مشکلاتی وجود دارد. یکی از این مشکلات نحوه محاسبه حقوق و مزایاست.
حسین مردی، مسئول فنی ارشد کشتارگاه در ادامه افزود: از نظر ما، مسئولان فنی و بازرسان لااقل کشتارگاههای دام حمایتهای لازم از این بخش به عمل نمیآید. نمونه اش اختلاف نظری در سال ۱۴۰۱ بابت حقوق مسئولان فنی بوده است.
یکی دیگر از مشکلات در بخش نظارت که سالهاست حل نشده است استقلال مالی و دریافت حقوق ناظران دامپزشکی از کارفرمایان است.
همچنین حسین مردی تصریح کرد: از کسی حقوق میگیریم که داریم روی کارش نظارت میکنیم.
شهبازی در ادامه اضافه کرد: اگر حقوق از کارفرما باشد ممکن است که بالاخره یک جاهایی یک چشم پوشی انجام شود.
استقلال ناظران دامپزشکی
در عین حال، مشکلی که پیش از این قرار بود با تاسیس شرکتی واحد تمام ناظران و دامپزشکان را تحت پوشش قرار بدهد.
حسین مردی تاکید کرد: این استقلال مالی از نظر ما باید بخش حاکمیتی باشد یعنی باید در دست دولت باشد.
خدامی، رئیس اداره دامپزشکی اسلامشهر در اینباره گفت: اگر کار مسئول فنی هم به عنوان کار حاکمیتی تلقی بشود و حقوق را حالا با هر ایدهای که وجود دارد از بخش دولتی دریافت کنند و از کارفرما نگیرند، به طبع برای ادارههای دولتی خیلی بهتر است.
حضور و نحوه فعالیت ناظران دامپزشکی در واحدهای تولیدی دام و طیور و کشتارگاهها تضمین کننده سلامت سفرههای غذایی مردم است. نکتهای که باید به آن توجه داشت و قوانینی را ایجاد کرد تا این نظارت در حد کامل اجرا شود.