سخنگوی قوه قضائیه گفت: سید مهدی میرسلیم به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس محکوم شده است؛ بر اساس مقررات محکومیت وی بدون تعارف اجرا شد. وی در این ایام از مرخصی استفاده کرده و چند روزی غیبت داشته و اکنون در زندان است.
وی گفت : مکاتبات لازم با اینترپل صورت گرفته است اما دولت کانادا همکاری لازم برای استرداد این فرد را ندارد .
سخنگوی قوه قضائیه افزود : فرار خاوری از کشور در پی مطرح شدن برخی پروندهها بوده است .
ستایشی گفت : درخواست جمهوری اسلامی از دولت کانادا استرداد این فرد و محاکمه در یک دادگاه صالحه است تا موارد مطروحه علیه این فرد ، در دادگاه بررسی شود .
وی افزود :باوجود ادعای حقوق بشری که دارند از استرداد خاوری خوداری می کنند و حاضر به تمکین نیستند و دولت کانادا پناهگاه مجرمین شده است.
بحث تبادل آقای اسدی فعلا در دستور کار نیست
سخنگوی قوه قضاییه، در ادامه نشست خبری گفت : آقای اسدی از ماموران دیپلمات ایران و بر اساس مقررات واجد مصونیت سیاسی بوده است. وی در آلمان ۱۰۱ روز بازداشت غیرقانونی بوده است. پس از انتقال آقای اسدی به بلژیک وی به ۲۰ سال حبس محکوم شد. لایحه معاهده انتقال محکومان بین ایران و بلژیک را به فال نیک میگیریم. بحث تبادل آقای اسدی فعلا در دستور کار نیست
۷۸ فوتی و ۱۶ مفقودی در سیل اخیر
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه نشست خبری گفت: در سیل اخیر ۷۸ فوتی ، ۱۶ مفقودی و ۳۶ مصدوم داشتیم.
مسعود ستایشی افزود: سیل اخیر ۲۵۰ بخش کشور را درگیر کرد که ۷۸ نفر فوت ، ۱۶ مفقود و ۳۶ نفر نیز مصدوم شدند .
حضور و همکاری مردم عزیز و گروههای جهادی برای خدمت رسانی به مردم سیل زده را شاهد بودیم.
تحقق اقدامات پیشگیرانه رمز موفقیت ماست
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اعلام می کنیم عزم جدی وجود دارد که کمبودها جبران شود . دادستانها به محض وقوع سیل واررد شدند و مسئولان عالی قوه قضائیه نیز نسبت به شناسایی و مقابله با ترک فعلها تاکید کردند .
در پرونده ثبت سفارش خودرو ۲۶۴ فقره شکایت صورت گرفته است
آقای ستایشی در نشست خبری درباره پرونده ثبت سفارش خودرو افزود : پروند ثبت سفارش خودرو در ناحیه ۲۸ درحال رسیدگی است و امیدواریم تا ده روز آینده به دادگاه عمومی تهران ارسال شود.
وی گفت: تاکنون ۲۶۴ فقره شکایت در این خصوص ثبت شده و ۶۸۰۰ دستگاه خودرو به کشور وارد شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود : کیفرخواست پرونده برای ۹۹ شخص حقیقی و حقوقی صادر شده است که دادگاه انقلاب نسبت به رسیدگی ها اقدام کرد .
بگفته وی؛ دادگاه در فرایند دادرسی ایراداتی مطرح کرده است که تا ده روز آینده این ایرادات رفع خواهد شد.
دفاتر خدمات قضایی ملزم به ارائه معاضدت قضایی نیستند
مسعود ستایشی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که آیا دفاتر خدمات قضایی ملزم به ارائه اطلاعات حقوقی به مردم هستند؟ افزود: دفاتر خدمات قضایی در مقام ارائه معاضدت قضایی نیستند و به موجب مقررات باید فرآیند ارائه دادخواست ها و شکایات مربوطه را تسهیل کنند.
وی افزود: فرآیندهای تخصصی و معاضدتی در همه دادگستری استان ها و شهرستان ها وجود دارد و آنها به صورت رایگان به افرادی که نیاز به معاضدت قضایی دارند، ارائه خدمت می کنند و در حوزه مجموعه های دیگر هم خدمات معاضدت قضایی وجود دارد، مانند مرکز امور مشاوران و وکلا که یک مجموعه پرتوان در راستای ارائه معاضدت قضایی است و متضمن ارائه آمار و اجراییات است و موفقیت های خوبی هم تاکنون داشته است.
کاهش ۴.۲ درصدی پرونده های معوق در دستگاه قضایی
مسعود ستایشی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات قوه قضاییه در خصوص شناسایی و شناسنامه دار شدن پروندههای راکد قضایی، افزود: بحث پروندههای معوق که در مولفههای مختلفی ریشه دارد، مورد توجه دستگاه قضایی است.
وی با بیان اینکه پرونده قضایی که زمان تشکیل آن از یک سال عبور کند به عنوان پرونده معوق تلقی میشود، گفت: ورودی پروندهها به دستگاه قضایی نگران کننده است، باید در راستای تحقق سند تحول برنامه ریزیهای لازم صورت گیرد.
قوه قضاییه از نقد و پرسش افکار عمومی و خبرنگاران استقبال می کند
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه از نقد و پرسش افکار عمومی و خبرنگاران استقبال می کند و این موضوع را منشا رشد و بالندگی جامعه اسلامی میداند.
مسعود ستایشی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به اینکه در آستانه فرا رسیدن روز خبرنگار هستیم، گفت: باید رسالت جامعه خبری در انتقال صحیح دغدغههای مسئولان جامعه تبیین و محقق شود.
وی افزود: باید این رسالت در انتقال و انعکاس ضابطه مند، شفاف و مبرهن پاسخ های مسئولان به مردم و بدون کم و کاست و با رعایت امانت و در راستای جهاد تبیین و تنوین افکار عمومی، صورت گیرد.
ستایشی ادامه داد: قوه قضاییه از نقد و پرسش افکار عمومی و خبرنگاران استقبال می کند و این موضوع را منشا رشد و بالندگی جامعه اسلامی میداند.
وی با اشاره به اجلاس جایزه سالیانه حقوق بشر اسلامی که در تهران برگزار شد، گفت: براساس تصمیمات سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۳۸۷، با پیشنهاد ایران سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در روز ۱۲ مرداد ماه سال شمسی یا روز ۵ آگوست سال میلادی، به عنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت اسلامی تصویب و مقرر شده تا کشورهای اسلامی این روز را گرامی بدارند.
وی افزود: هویت و کرامت انسانی و حقوق بشر موضوعی بنیادین و زیر ساختی و ریشه در جهان بینی و انسان شناختی ملتها دارد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: استکبار جهانی در صدد این است تا شعارهای تکراری خود را در زمینه حقوق بشر به جهانیان دیکته کند.
وی افزود: این رویکرد مبتنی بر سلطه طلبی یک جانبه گرایی و ربطی به حقوق بشر و مردم سالاری ندارد.
برای همه متهمان پرونده متروپل کیفرخواست صادر شده است
مسعود ستایشی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده متروپل گفت: این پرونده ۲۱ نفر متهم دارد که برای همه آنان کیفرخواست صادر شده است.
ستایشی با بیان اینکه تمامی متهمان در بازداشت هستند، افزود: سومین جلسه دادگاه این پرونده برگزار شد و اولیای دم متوفیان در دادگاه حضور داشتند و جلسات نیز علنی برگزار می شود. رسیدگی به این پرونده در دادگاه کیفری ۲ اهواز مطابق با قوانین و مقررات صورت می گیرد. ۲ نفر اعتراض داشتند و این اعتراضات مورد توجه قرار گرفته است. کارشناسان هیئت و کارشناسان دادگستری درباره این اعتراضات، نظر داده اند و در روزهای آتی شاهد صدور رای قانونی و نهایی در این پرونده خواهیم بود.
حکم اشتری ربطی به ادعای اخیرش ندارد
مسعود ستایشی در ادامه نشست خبر خود افزود: آقای وحید اشتری باید بداند که همه ما ملزم به اجرای قانون هستیم، نمیشود قسمتی از قانون را که به نفع ماست بپذیریم و قسمت دیگر را نپذیریم. متاسفیم که میبینیم کسی از اصحاب رسانه فعل یا ترک فعلی دارد که قابل مجازات است. احکام قبلی و حکم اخیر صادر شده علیه اقای اشتری ربطی به ادعای اخیرش (در باره رئیس مجلس) ندارد. دادنامه اخیر آقای اشتری غیابی است و میتواند واخواهی کند. آقای اشتری با وجود ابلاغ وقت دادرسی، نه در دادگاه شرکت و نه لایحهای ارسال کرده است و وکیل هم به دادگاه معرفی نکرده است.
کیفرخواست پرونده آمیتیس صادر شد
ستایشی افزود: پرونده آمیتیس ۲۵۸ شاکی دارد و کیفرخواست صادر و به شعبه دادگاه مجتمع شهید قدوسی منعکس و منجر به دادنامه شده است. متهم اصلی پرونده به اتهام مشارکت محکوم شده و در حال حاضر متواری است و به سه سال و نه ماه حبس، جزای نقدی در حق دولت و به رد مال محکوم شده است. متهم ردیف دوم به اتهام معاونت در زندان به سر میبرد و به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است. رئیس شرکت هیئت مدیره و دو نفر از اطرافیان آنها به اتهام معاونت به ۴ ماه حبس محکوم شدند.
پسر میرسلیم به تحمل ۵ سال حبس محکوم شده است
مسعود ستایشی در ادامه نشست خبری خود درباره ابهامات پرونده مهدی میرسلیم و اینکه چرا اطلاعرسانی در این پرونده صورت نگرفته است افزود : سید مهدی میرسلیم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس محکوم شده و تاریخ شروع مجازات هم مشخص و معلوم است.
وی گفت : بر اساس مقررات محکومیت ایشان اجرا شده است . تکلیف ما اجرای قانون است و بهترین راه تحقق عدالت اجرای قانون است و نمیتوانیم تبعیض قائل شویم و مطمئن باشید قانون درباره این فرد اجرا می شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت : این فرد هم اکنون در زندان بسر میبرد و تحمل کیفر میکند و هیچ نارسایی وجود ندارد .
ستایشی درباره استفاده از مرخصی نیز گفت : در یک ایامی از مرخصی استفاده کرده و غیبت هم داشته است . ابراز بیماری کرده و تکلیف داشتیم به واحد درمانی و پزشکی قانونی ارجاع دهیم که این مرجع ادامه تحمل کیفر را بلامانع دانسته و اکنون در زندان است .
آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به تخلفات بورسی
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به گزارشات تخلفات و جرایم اوراق بهادار در سازمان بازرسی نیز گفت: یک مسئول سابق وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی در دادگاه کیفری ۲ منتهی به صدور رای محکومیت شده که این رای قطعی است
مسعود ستایشی افزود: گزارش تعقیب کیفری اعضای هیئت مدیره و رئیس وقت سازمان بورس اوراق بهادار، تکمیل شده است که این افراد ۴ نفر از اعضای هیئت مدیره بودند و به اتهام موضوع بند ۳ ماده ۴۶ قانون بازار اوراق بهادار، پرونده اواخر سال گذشته به دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارجاع شده و در حال بررسی است.
وی افزود: در پرونده دیگری در خصوص بررسی عملکرد اعضای هیئت مدیره شرکت بورس و اوراق بهادار مبنی بر خرید و نگهداری دستگاه های استخراج رمز ارز که به سازمان بازرسی کل کشور ارجاع شده است، این پرونده به دو بخش تبدیل شده که بخشی از آن به دادگاه کیفری ۲ ارجاع و در حال رسیدگی است و در بخشی دیگر این پرونده در شعبه بازپرسی تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: تعقیب انتظامی اعضای هیئت مدیره و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به لحاظ بررسی عملکرد مسئولان بازار اوراق بهادار در رابطه با مدیریت این اوراق در سال ۹۹، در حال انجام است.
وی با بیان اینکه تخلفات این افراد به اتهامات مشخص در ۵ بند، احصا شده است، گفت: تخلفات این افراد به شورای عالی بورس ارائه شده و این شورا نیز در جهت قانون استمداد کرده و گزارش مربوطه برای نظر مشورتی به سازمان بازرسی آمده است.
ستایشی گفت: در گزارش دیگری که به سازمان بازرسی در این رابطه ارجاع شده است، حکم سلب صلاحیت دائم افراد ذی مدخل در هیئت مدیره بورس صادر و در گزارشی دیگر نیز تعقیب انتظامی خرید و نگهداری دستگاههای رمز ارز به کمیته انضباطی ارجاع و یک نفر اخراج و همچنین رای لازم برای نفر دیگری صادر شده است.