مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صمت گفت: در سه ماه نخست پارسال ۸۵ هزار حلقه لاستیک رادیال تمام سیمی تولید شد که این رقم در سه ماه امسال، با افزایش ۱۲ درصدی، به ۹۵ هزار حلقه رسید.
آقای محسن صفدری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه یکی از صنایع و محصولات راهبردی کشور، تایر به ویژه تایرهای باری و اتوبوسی است. افزود: ناوگان حمل و نقل کشور به شدت به این محصول وابسته است و به نوعی قوای محرکه اقتصاد در کشور به شمار میآید. اگر مشکلی در تامین و تولید این کالا به وجود آید، خیلی از صنایع و اصناف دچار مشکل میشود.
وی اضافه کرد: در سال ۹۷ نیز در تامین و توزیع لاستیک باری و اتوبوسی مشکلی اتفاق افتاد، اما با وجود چالشهای موجود وزارت صمت توانست از محل واردات، چالشها را مرتفع کند.
به گفته صفدری, ۲ نوع فناوری تولید لاستیک باری و اتوبوسی وجود دارد، یکی مربوط به لاستیک بایاس نسل گذشته و دیگری لاستیک رادیال تمام سیمی؛ کاربرد لاستیک بایاس بیشتر در ماشینها و کامیونهایی است که از گذشته وجود داشته و هنوز هم مشتری خاص خود را دارد. در تولید این نوع لاستیک به دلیل مازاد تولید، اخیرا به درخواست انجمن تولیدکنندگان صادرات آن را هم آزاد و از شمول قیمت گذاری خارج شده است ضمن اینکه بازار رقابتی بود و صادرات این لاستیک به عراق، افغانستان و کشورهای اطراف که طالب این لاستیک هستند، انجام میشود.
مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صمت اضافه کرد: در تولید لاستیک رادیال نسل جدید تنها ۲ واحد تولیدی وجود دارد یک واحد به ظرفیت تولید ۱۰۰ درصدی رسیده و سالهاست با ظرفیت ۳۷۰ هزار حلقه در سال به فعالیت خود ادامه میدهد. سال گذشته یکی از کارخانههای تولیدی توانست ۳۸۳ هزار حلقه تولید کند و در سه ماه نخست پارسال ۸۵ هزار حلقه تولید و امسال در همین مدت به ۹۵ هزار حلقه با رشد ۱۲ درصدی رسید.
وی گفت: اخیرا یک واحد دیگری راه اندازی شده و قرار است ۱۰ هزار حلقه به بازار عرضه شود با تولید این کارخانه، حدود ۵۰ درصد نیاز کشور به لاستیک رادیال برطرف میشود.