حامد حسابی اهدا کننده جوان به نیت نجات جان هموطنان و گشایش خیر و برکت در زندگی خود، سلولهای بنیادی خود را نذر بیماران کرد و با این کار خود جان کودک ۳ ساله مبتلا به بیماری موکوپلی ساکاریدوز (MPS) را نجات داد.
حسابی در این باره گفت: بعد از پذیره نویسی و دادن نمونه و پر کردن فرمهای مربوط مدتی تماسی نداشتم تا اینکه مدتی پیش با من تماس گرفتند و برای نجات جان یک بیمار خواستند که برای اهدای سلولهای بنیادی آزمایشهای مربوط را انجام دهم. در آن زمان مشکل شخصی داشتم که فکرم را مشغول کرده بود و در دل نیت کردم به برای گشایش کارم و نجات جان این کودک سلولهای بنیادی خود را اهدا کنم.
وی افزود: درست یک هفته قبل از اینکه سلولهای بنیادی خود را اهدا کنم مشکلم رفع شد.
حسابی درباره اطلاع خود از فرایند اهدای سلولهای بنیادی خونساز گفت: کارشناسان مرکز سپاس به خوبی این فرایند را معرفی کرده بودند و خودم نیز با تحقیق در این مورد، اطلاعات خوبی به دست آورده بودم و میدانستم برای من مشکلی ایجاد نمیکند.
جالب این که خانم ریحانه دنیا دیده همسر آقای حسابی نیز در این راه مشوق او بود.
وی وقتی فهمید یک کودک بیمار به سلولهای بنیادی همسرش نیاز دارد او را تشویق کرد و در هماهنگی این فرایند با کارشناسان مرکز سپاس (پذیره نویسی سلولهای بنیادی خونساز غیر خویشاوند) همکاری خوبی داشت.
کارشناسان مرکز سپاس در این باره گفت: این کودک بیمار مبتلا به MPS دو اهدا کننده سلول بنیادی داشت که آقای حامد حسابی اهدا کننده دوم بود. اما با مشکلی که برای اهدا کننده اول پیش آمد نتوانست در فرایند اهدا کمک کند که با اهدا کننده دوم تماس گرفتیم و خوشبختانه آزمایشها، سازگاری ۱۰/۱۰ اهدا کننده و بیمار را نشان داد.
دکتر شهین شریفی سرپرست معاونت فنی و فناوریهای نوین نیز در نشستی که به منظور قدردانی از این اهدا کننده سلولهای بنیادی خونساز غیر خویشاوند تشکیل شده بود ضمن قدردانی و تشکر از این اهدا کننده و همسر وی که در این فرایند همراهی کردهاند، گفت: اگر اهدا کنندهای برای نجات بیمارانی که نیازمند سلول بنیادی هستند پیدا نشود ناچاریم از بانک سلولهای بنیادی کشورهای دیگر کمک بگیریم که هزینه هنگفتی برای بیمار دارد.
دکتر شریفی در پایان برای این اهدا کننده و خانواده وی آرزوی توفیق و سلامتی کرد.
موکوپلی ساکاریدوز (MPS) بیماری است ژنتیکی که با جهش در یک ژن یا شکست در چند ژن در فرد بروز میکند. برخی از انواع این بیماری با دریافت سلولهای بنیادی قابل درمان است. کودکی که در این گزارش از او یاد شد از این دسته بیماران بود که هم اکنون در حال درمان و حال وی مساعد است.
این بیست و هفتمین پیوند سلولهای بنیادی خونساز از مرکز پذیره نویسی سلولهای بنیادی خونساز سازمان انتقال خون است.