عاشقان امام حسین (ع) بر اساس یکی از سنتهای قدیمی در دهه اول محرم در شهر فین حلیم نذری در جُم یا خمره پخت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ جُم یک نوع خمره گل و رسی است که در آن به شکل سنتی حلیم پخته میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: پخت حلیم به شکل سنتی در شهر فین قدمت ۳۰۰ ساله دارد.
سهراب بناوند افزود: این مراسم سنتی در بهمن سال ۹۱ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
رییس شورای اسلامی شهر فین گفت: امسال در هشت حسینه و هیات این شهر حلیم در جُم پخته میشود.
علی قاسم زاده افزود: پخت حلیم در جُم یا خمره مراسمی است که هرسال در شهر فین اجرا میشود.
وی گفت: در پخت حلیم از ریش سفیدان تا جوانان برای پخت حلیم پای کار هستند.
بیشتر بخوانید؛ پخت و توزیع ۲۵ دیگ حلیم در قشم
رییس شورای اسلامی شهر فین گفت:پخت حلیم با حرارت آتش چوب از صبح زود آغاز و برای هم زدن حلیم نیز از شاخههای درخت خرما استفاده میشود.
قاسم زاده افزود: هر هیات و حسینیه پنج یا شش خمره پخت حلیم دارد.
وی گفت: با مشارکت و همکاری مردم هزینه پخت حلیم نیز تامین میشود.
رییس شورای اسلامی شهر فین گفت: در دهه اول محرم عصر هر روز با ذکر صلوات توزیع نذری در بین مردم آغاز میشود.
قاسم زاده افزود: بقیه حلیمهای نذری شب در مراسم عزاداری اباعبدالله حسین (ع) در مساجد و حسینیهها توزیع میشود.
در پایان دهه اول محرم جُمها از جایگاهشان خارج و تمیز میشوند به انبار حسینیهها و تکایا برده میشوند تا سالی دیگر و محرمی دیگر فرا رسد.
فین در ۹۵ کیلومتری شمال بندرعباس واقع است.